18 Eylül 2018 10:21

‘Kim kime 550 milyon sterlinlik uçak hediye eder?’

CHP'li Aykut Erdoğdu'dan hediye söylemine tepki: Katar emiri bu uçağı satıyordu, ocak ayından itibaren görüşmeler yapıldı. Bu uçak alındı.

Fotoğraf: Erçin Top/AA

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a Katar Emiri tarafından hediye edildiği belirtilen özel uçak hakkında açıklama yaptı. Erdoğdu "Kim kime 550 milyon sterlinlik uçak hediye eder?" diye sordu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu, parti genel merkezinde düzenlediği basın toplantısında 'özel uçak' gündemine ilişkin konuştu. Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed Al Sani'nin Cumhurbaşkanlığı filosuna hediye ettiği öne sürülen uçak ile ilgili "Kim kime 550 milyon sterlinlik uçak hediye eder?" dedi.

Erdoğdu, "Kamuda tasarruf sağlamak istiyorsanız 550 milyon sterline uçan saray alamazsınız. Yapamazsınız bunu, hakkınız yok. Bu insanlar işsizlikte kırılırken, esnaf her gün kepenk kapatırken, işçiler eli kelepçeli bir şekilde tutuklanırken 550 milyon sterline uçan saray alamazsınız, haramdır” ifadelerini kullandı.

Halkın öfkesinden korkulduğu için ‘hibe edildi’ yalanının ortaya atıldığını belirten Erdoğdu, “Bu uçak satılıktaydı. Katar emiri bu uçağı satıyordu, Ocak ayından itibaren görüşmeler yapıldı. Bu uçak alındı. Neymiş 'Katar emiri bu uçağı hibe etmiş'. Kim kime 550 milyon sterlinlik uçak hediye eder. Katar halkı Katar emirine bunun hesabını sormaz mı? Türkiye Cumhuriyeti devletinin başı 550 milyon sterlinlik bir hediye alabilir mi? Kalem mi hediye ediyorlar size? 550 milyon sterlinlik uçağı alacaksınız, üstüne elinizde 13 tane uçak, 3 tane helikopteriniz var. Toplam 18 kişisiniz kabinede” dedi. 

Aykut Erdoğdu, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın CHP'nin İş Bankası hisselerinin hazine devredilme tartışmalarına dair "İş Bankası bu ülkenin kurucusu Atatürk’ün vasiyetidir, Erdoğan sakın bu kaleye saldırmasın, İş Bankası bu ülkenin kalesidir sakın saldırmaya kalkmasın" dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yüksek faiz artırımı yetmedi, dolar kuru yeniden 6.40'ı gördü

SONRAKİ HABER

Cargill önünde eylem: İşten atılan 14 işçi işe geri alınsın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa