Mültecinin sınır dışı edilmesini engelleyen kadına dava açılıyor

Göteborg-İstanbul uçağındaki Afgan mültecinin sınır dışı edilmesine engel olan İsveçli Elin Ersson hakkında dava açılmasına karar verildi.

15 Eylül 2018 10:27
Paylaş

 

Göteborg- İstanbul seferini yapan Türk Hava Yolları (THY) uçağında Afgan mültecinin sınır dışı edilmesini engellemek için eylem yapan İsveçli Elin Ersson hakkında dava açılmasına karar verildiği bildirildi.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin haberine göre, eylemden hemen sonra polisin 21 yaşındaki kadın hakkında başlattığı soruşturmada savcının suç unsuru bulduğunu ve dava açılmasına karar verdiği kaydedildi.

Anadolu Ajansı'nın aktardığına göre dava açma hazırlığındaki İsveçli savcı James Von Reis yaptığı açıklamada, Ersson'un açıkça suç işlediğinin delillerle sabit olduğunu öne sürerek, "Kadın ilk defa böyle bir suç işlediği için havacılık yönetmenliğini ihlal nedeniyle 6 aya kadar hapis ya da para cezasına çarptırılabilir" dedi.

Ersson, Landvetter Havalimanı'nda yaklaşık 2 ay önce Göteborg- İstanbul seferini yapan ve ülkesine sınır dışı edilmek istenen Afganistan uyruklu bir mülteciyi taşıyan uçakta eylem yapmış ve yaklaşık 2 saat süren çabası sonucu mülteci ile birlikte uçaktan inmeyi başarmıştı.

Facebook hesabından canlı yayın yapan Ersson, 52 yaşındaki mülteciye yapılanın tamamen yasa dışı olduğunu söyleyerek sınır dışı kararının durdurulmasını istemişti.

Uçaktaki Türkiyeli yolcuların verdiği destek nedeniyle duygulanan Ersson, yolculara teşekkür ederek yetkililerin kontrolünde mülteci ile uçaktan inmişti.

Ersson'un 26 yaşındaki Afgan İsmail Khawari'nin sınır dışı edilmesine müdahale etmek için uçağa bindiği ve Khawari'nin başka uçakta olması nedeniyle onun yerine sınır dışı edilen başka bir mülteci için eylem yaptığı aktarılmıştı. (HABER MERKEZİ)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dersim’de 31 bölge özel güvenlik bölgesi ilan edildi

SONRAKİ HABER

Çorlu faciasının bilirkişisi ‘tanıdık’ çıktı: Pamukova'dan Çorlu'ya...

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...