Tüpraş işçileri vardiya sisteminin değişmesine karşı iş bıraktı

Tüpraş’ta patronun vardiya sisteminde değişiklik yapmak istemesine karşı başlatılan iki saatlik iş bırakma eylemi bugün de devam etti.

13 Eylül 2018 07:20
Son Güncellenme Tarihi: 13 Eylül 2018 08:08
Paylaş

Patronun vardiya sisteminde yapmak istediği değişikliğe karşı uyarı eylemi yapan TÜPRAŞ Rafineri işçileri iş bırakma eylemlerine bugün de devam etti. Sorunlarını dile getiren işçiler talepleri karşılanmadığı sürece eylemlerini sürdüreceklerini ifade etti.

Petrol-İş Aliağa şubesinde örgütlü Tüpraş Rafineri işçileri patronun vardiya sisteminde değişiklik yapmak istemesi üzerine başlattıkları iki saatlik iş bırakma eylemine dün de devam etti. İşçiler sabah vardiyasında rafineri önünde toplandı.

Burada konuşan Petrol-İş Aliağa Şube Başkanı Oktay işçilerin taleplerini görmezden gelen şirket yetkililerinin, işçileri eylemden vazgeçirmek ve sendika yönetimi ile işçileri karşı karşıya getirmek için dün petrol hareketleri ünitesinde ve diğer vardiyalarda dolaştıklarını dile getirdi. İşçilerle birlikte şirket yönetimine seslenen Oktay, “Önümüzdeki toplu sözleşme dönemi her zamankinden daha çetin geçecek. Şirket yönetimiyle yaptığımız toplantıda kendilerine açıklanan enflasyon oranının gerçeği yansıtmadığını ve aldığımız maaşların bize yetmediğini ilettik. Yaklaşan TİS döneminde ücret politikasını buna göre belirlemelerini talep ettik. Memnuniyetsiz olduğumuzdan bahsediyorlar. Eğer bizim taleplerimizi yerine getirmezlerse eylemliklerimiz devam edecektir” dedi

‘NORM KADRO UYGULAMASI GEÇERLİ OLMALI’

Tüpraş Aliağa Rafinerisinin kapasitesinin her yıl arttığını belirten Oktay, “Kapasite arttıkça bizlerin iş yükü artıyor ancak kadro sayımızda bir değişiklik yapılmıyor. İşçi arkadaşlarımızın çalışma koşulları ağırlaşıyor. Petrol hareketleri ünitesinde vardiyalara dağıtılan işçi arkadaşlarımızın eğer gerekli eğitimlerini tamamladıklarını ve sahada çalışma yetkinliğine ulaştıklarını dile getiriyorlarsa bu arkadaşlara da norm kadro uygulamasının geçerli olması gerektiğini söylüyoruz” şeklinde konuştu.

Oktay, “Herhangi bir birimde yaşanan sıkıntı yalnızca o birimde çalışan arkadaşlarımızın sıkıntısı değildir. Rafineri işçisinin ve dört bölgenin sıkıntısıdır. Bir bölgede delmeye çalıştığı bir maddeyi yarın diğer rafinerilerde de delmek isteyeceklerdir. Bu sorunun çözümü adına bizimle görüşmek istiyorlarsa gelsinler çözelim” dedi.

Oktay’ın açıklamasının ardından işçiler eylemlerine Rafineri içerisinde yer alan yemekhanede devam etti. (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

KYK, yurt yerleştirme sonuçlarını açıkladı

SONRAKİ HABER

Hulusi Akar: İdlib'e operasyon bölgeyi bir felakete sürükler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...