06 Eylül 2018 09:55

Foça'da denize petrol sızmasıyla ilgili şüpheli gemi inceleniyor

Foça'da denize petrol sızmasıyla ilgili olarak, denizi kirlettiği şüphelenilen ve söküme getirilen 'Harrier' isimli konteyner gemisi inceleniyor.

Fotoğraf: AA

Paylaş

İzmir'in Foça ilçesinde, sahil şeridine yayılan petrolü temizleme çalışmaları devam ederken, kirliliğin kaynağına dair de önemli bir gelişme yaşandı. Onlarca gemi ve tesis üzerinde yapılan incelemeler sonrasında tüm şüpheler, gemi söküm ve geri dönüşüm tesislerine getirilen 'Harrier' isimli konteyner gemisinde yoğunlaştı. Yetkililer, gemiden alınan numuneler üzerindeki incelemelerin devam ettiğini açıkladı.

Foça ilçesinde Gencelli ve Cumhuriyet Mahallesi bölgesinde, geçen 30 Ağustos Perşembe akşamı denizde kaynağı belirlenemeyen petrol sızıntısı meydana geldi. Yaklaşık 2,5 kilometrelik sahil şeridi sızıntı nedeniyle petrolle kaplandı, siyaha büründü. Kirliliğin daha da yayılması, petrolün dağılmaması için bölgede bariyerlerle önlem alındı. Petrolü emen pedler, denizin yüzeyine bırakıldı. Denizde sürdürülen bu çabalar sonuç verdi. Petrolün tabaka halinde vurduğu deniz kıyısı büyük ölçüde temizlendi. Su yüzeyindeki petrolün temizlenmesinin ardından, çalışmalar karaya taşındı. Buradaki çalışmaların ise halen devam ettiği belirtildi.

Bu arada yaşam alanı savunucuları da olayın soruşturulması için Foça Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

SIZINTININ KAYNAĞINDA ÖNEMLİ ADIM

Temizlik çalışmaları devam ederken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, Aliağa Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, sızıntının kaynağını tespit etmek için araştırmalarını sürdürdü. Onlarca gemi ve tesis üzerinde yapılan incelemeler sonrasında tüm şüpheler, gemi söküm ve geri dönüşüm tesislerine getirilen 'Harrier' isimli konteyner gemisinde yoğunlaştı. Yetkililer, gemiden alınan numuneler üzerindeki incelemelerin devam ettiğini açıkladı. (İzmir/DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ticaret Bakanlığı 'Un' ihracatına geçici sınırlama getirdi

SONRAKİ HABER

Gomis'e 'maymun' benzetmesi yapan Hakan Hepcan beraat etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...