05 Eylül 2018 16:34

Ukrayna’da parlamento başkanı, Hitler için ‘en büyük demokrat’ dedi

Ukrayna Yüksek Rada Başkanı Andrey Parubiy: Doğrudan demokrasiyi uygulayan en büyük insan, 1930’lu yıllarda Adolf Hitler’di.


Fotoğraf: Eikimedia Commons (CC-BY-SA)

Paylaş

Ukrayna parlamentosu Yüksek Rada’nın Başkanı Andrey Parubiy, yerel televizyonda canlı yayında Adolf Hitler’in “en büyük demokrat” olduğunu söyledi.

ICTV televizyonuna konuk olan Parubiy, “Ben şahsen doğrudan demokrasinin çok büyük taraftarıyım... Bu arada size şunu söyleyeyim, doğrudan demokrasiyi uygulayan en büyük insan, 1930’lu yıllarda Adolf Hitler’di” diye konuştu.

“Doğrudan demokrasiyi bilimsel düzeyde araştırdığını” belirten Ukraynalı politikacı, bu bağlamda Hitler’in doğrudan demokrasinin gelişimine katkısını unutmama çağrısında bulundu.

Ukraynalı politikacılar daha önce de benzer radikal açıklamalarda bulunmuştu. Geçtiğimiz nisan ayında, Lviv Belediye Meclisi vekili Maryana Batyuk, sosyal medyadan Hitler’in doğum gününü kutladı. Mayıs ayında da Ukrayna’nın Hamburg Konsolosu Vasiliy Marşinets, faşizm için “onurlu bir iş” diyerek Ukrayna bayrağının gamalı haçlı versiyonunu göstermişti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Sadr, halka saldıran polisleri uyardı: Sabrımızı test etmeyin

SONRAKİ HABER

Finlandiya Gerçek Komisyonu Samilere asimilasyonu araştıracak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...