04 Eylül 2018 09:56

Gazeteci Sibel Hürtaş'ın oğlunun fotoğrafı suç unsuru oldu

Gazeteci Sibel Hürtaş’ın yaptığı haberler nedeniyle yargılandığı davada, oğlunun 1 yaşındayken çekilen fotoğrafı suç unsuru olarak dosyaya girdi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Yaptığı haberler nedeniyle yargılanan gazeteci Sibel Hürtaş’ın dava dosyasına, oğlunun 1 yaşındayken, Hrant Dink anmasında çekilen fotoğrafı “suç unsuru” olarak konuldu.

Yaptıkları haberler nedeniyle yargılanan gazeteciler Sibel Hürtaş ve Hayri Demir’in tutuksuz yargılandıkları davanın ilk duruşmasına 6 Eylül Perşembe günü Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak.

Hakkında 10 buçuk yıl hapis cezası istenen gazeteci Sibel Hürtaş hakkında hazırlanan soruşturma dosyasında, oğlunun fotoğrafının “suç unsuru” olarak yer alması dikkat çekti.

19 Ocak 2015 tarihinde Ankara’da, Gazeteci Hrant Dink için düzenlenen anma töreninde çekilen fotoğrafta, bu tarihte 1 yaşında olan oğlunun elinde bir pankart yer alıyor. Pankartta, “Hepimiz Hrantız hepimiz Ermeniyiz” yazıyor.

Hürtaş’ın sosyal medya hesaplarından paylaştığı bu fotoğraf için dava dosyasında, “Hesabın herkes tarafından görülebilen (gizli olmayan) paylaşımları incelendiğinde suç unsuru olabileceği değerlendirilen paylaşımlar” notu yer alıyor.

MAN ADASI BELGELERİ DE DOSYADA

Hürtaş’ın dava dosyasında CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun gündeme getirdiği Man Adası belgeleri de yer alıyor. CHP yönetiminin basın toplantısıyla gazetecilere dağıttığı bu belgeler de “suç unsuru” olarak Hürtaş’ın dosyasına konuldu.

DOĞA FOTOĞRAFI SUÇ UNSURU OLDU

Gazeteci Hayri Demir’in dava dosyasında Ankara Çamkoru Tabiat Parkı’nda  çektiği fotoğrafları da delil olarak gösterilmesi de dikkat çekti.

İLK DURUŞMA 6 EYLÜL’DE

Gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir, yaptıkları haberler ve haberlerin duyurularına ilişkin sosyal medya paylaşımları nedeniyle 22 Ocak 2018 tarihinde gözaltına alınmışlardı. 4 günlük gözaltının ardından çıkarıldıkları nöbetçi mahkeme tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakılmışlardı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, gazeteci Sibel Hürtaş ve Hayri Demir’in Türk Ceza Yasası’nın 216. Maddesinde düzenlenen “Halkı kin ve düşmanlığa teşvik” ile Terörle Mücadele Yasası’nın 7. Maddesinde düzenlenen “örgüt propagandası” suçlarından 10 yıl 6 ay hapis cezasıyla cezalandırılmalarını talep etti.

Gazeteciler Hürtaş ve Demir’in ilk duruşması 6 Eylül Perşembe günü Ankara 15. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arjantin'de yeni kemer sıkma paketi açıklandı

SONRAKİ HABER

Doğan Yurdakul ölümünün birinci yılında anıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...