03 Eylül 2018 10:38

Müzisyenlerden İsrail’de düzenlenen festivale boykot

Filistin İçin İsrail’i Boykot Girişimi’nin çağrısı üzerine dünyaca tanınan 7 sanatçı İsrail’deki Meteor Müzik Festivali’ni boykot kararı açıkladı.

Paylaş

Dünyaca tanınan 7 sanatçının, İsrail’deki Meteor Müzik Festivali’ni boykot etmeye karar verdiği bildirildi. İsrail’in Walla haber sitesine göre, 6-8 Eylül tarihlerinde düzenlenecek Meteor Müzik Festivali’ne katılımını iptal eden ABD’li şarkıcı Lana Del Rey’den önce birçok yabancı sanatçının katılımını iptal ettiği belirtildi. Haberde, Amerikalı müzisyenler Henry Louver, Wolfox ve Payton; İngiliz müzisyenler Leon Vinhol ve Shanthi Celeste; İsveçli müzisyen Seinfeld ve Güney Afrikalı Müzik Grubu Black Motion’un festivali boykot ettiği ifade edildi.

“Filistin İçin İsrail’i Boykot Girişimi” olarak bilinen “BDS Hareketi”nin çağrısı üzerine katılımların iptal edildiği vurgulanan haberde, boykota ünlü İngiliz müzisyen ve BDS aktivisti Roger Waters’ın da destek verdiğine işaret edildi. Öte yandan İsrail vatandaşı Filistinliler tarafından kurulan Znobia ile Khalas müzik gruplarının da Meteor Müzik Festivali’ni boykot edeceği aktarıldı. (Kudüs/AA)

ÖNCEKİ HABER

Troya Antik Kenti’nde Doğu Roma Mezarlığı’nın devamı keşfedildi

SONRAKİ HABER

Soma davasının bir kez daha gösterdiği: Yasalar sermaye için işliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...