02 Eylül 2018 09:57

Metrocity AVM'nin yürüyen merdivenine haciz geldi

Levent'teki MetroCity AVM'nin, X-ray cihazlarına ve yürüyen merdivenlere haciz geldiği belirtildi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Levent'te Metrocity AVM'deki yürüyen merdivenlerin çalışması durduruldu. Cumhuriyet'in haberine göre merdivenler icra nedeniyle söküldü. İddiaya göre haciz,  AVM'nin ortaklarından Seda Gengönü'nün Metrocity'yi teminat olarak gösterip faktoring şirketlerinden 5 milyon dolar borç alması üzerine geldi. Şirketler borcun ödenmemesi üzerine olayı mahkemeye taşıdı. Mahkeme kararı ile de AVM 'ye haciz getirildi.

Haciz memurları dün AVM'ye giderek yürüyen merdivenleri söktü. Asansörleri iptal etti. Elektriği kestirdi. Borcun tahsili için 180 bin dolar 30 bin TL'ye el koydu. Ancak, ortaklar paranın Metrocity 'ye ait olmadığını belirtip itiraz etti. Elektriklerin kesildiğini AVM'nin iki gün jeneratör enerjisi ile açık kalacağı daha sonraki günlerde ise işlevini yerine getiremeyeceği kaydedildi.

Yürüyen merdivenleri kullanamayan vatandaşlar, görevliler tarafından merdivenlere yönlendiriliyor. AVM'nin ortakları arasında yaşanan maddi anlaşmazlık nedeniyle oluşan haciz işlemi nedeniyle bu uygulamanın yapıldığı iddia ediliyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tarihi Keçi Burcu, 3 yıl sonra ziyarete açılacak

SONRAKİ HABER

Diğer hayvanlarda şarbon olup olmadığı 15 Eylül'de belli olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...