27 Ağustos 2018 09:10

İzmir'de günlük yerel gazeteler Pazar günleri basılmayacak

Döviz artışı sonrası artan kağıt ve kağıt ürünleri piyasası İzmir'deki yerel gazeteleri de vurdu. Günlük yerel gazeteler Pazar günleri basılmayacak.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İzmir’de günlük olarak faaliyet gösteren 7 basın kuruluşu Pazar günleri gazete çıkarmama kararı aldı. Gelişmenin ilerleyen günlerde İzmir Gazeteciler Cemiyeti ile birlikte ortak bir şekilde kamuoyuna duyurulacağı öğrenildi.

Türkiye’de son dönemde yaşanan döviz kurundaki hareketlilikten piyasadaki birçok sektör etkilendi. İthalat ve ihracatın çok önemli bir paya sahip olduğu kağıt ve kağıt ürünleri sektörü de yaşanan gelişmeden nasibini aldı.

Maliyetlerin yükselmesi kentte günlük olarak faaliyet gösteren 7 yerel basın kuruluşu Pazar günleri gazete çıkarmama kararı almasına sebep oldu. Yeni Bakış, Ege Telgraf, Dokuz Eylül, Haber Ekspres, İlkses, Ticaret ve Yenigün gazetelerinin yönetim kademeleri mali külfetten kurtulmak için ayda 4 gün gazete çıkarmama yolunu seçti. İzmir’deki yerel medyanın temsilcilerinin aldığı kararın yanında ulusal ölçekte faaliyet gösteren Aydınlık Gazetesi’nin de benzer bir tutum sergileyeceği öğrenildi.

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen’in yerel medyanın temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdiği belirtildi. Bir protokolün imzalanacağı ve önlem düşüncelerinin hayata geçirileceği ifade edildi. Alınan kararların ilerleyen günlerde ortak bir basın açıklamasıyla kamuoyuna duyurulacağı aktarıldı. (İZMİR)

ÖNCEKİ HABER

Parkta oynarken vurulan çocuk: Silahlanmaya hayır

SONRAKİ HABER

Tutuklu Gazeteci Dayan, 7 Eylül’deki davasına katılım çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...