25 Ağustos 2018 13:58

İstanbul'da nefret cinayeti: Trans kadın Esra bıçaklanarak öldürüldü

İstanbul Beyoğlu'da Esra Ateş isimli trans kadın bıçaklanarak öldürüldü.

Esra Ateş (Kaynak: Pembe Hayat)

Paylaş

İstanbul’un Beyoğlu semtinde oturan Esra Ateş isimli trans kadın, sabah saatlerinde yaşadığı apartmanın önünde bıçaklanarak öldürüldü.

Pembe Hayat'ın aktardığına göre, Beyoğlu’nda yaşayan ve seks işçiliği yapan Esra isimli trans kadın, gece saatlerinde apartmanın önünde müşterisi ile tartışmaya başladı. Olayın büyümesinin ardından trans kadın, üç yerinden bıçaklanarak ve boğazı kesilerek öldürüldü. Olay yerine gelen kolluk kuvvetleri ve olay yeri inceleme ekibi konuyla ilgili inceleme başlattı ve delil incelemesi yaptı. Savcı incelemesinin de ardından Esra’nın cansız bedeni adli tıp morguna kaldırıldı. Olay yeri çevresinde bulunan güvenlik kameralarının incelenmesinin ardından katil gözaltına alındı. Katilin üzerinden Esra’nın cep telefonunun bulunmasının ardından savcılığa sevkedildi.

DAHA ÖNCE DE SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Olayın duyulmasının ardından Esra’nın arkadaşları olay yerine gitti. Pembe Hayat’ın iletişime geçtiği bir arkadaşı, trans kadının birkaç gün önce de saldırıya uğradığını belirtti. Yaşadığı binada ise daha önce yine böyle bir olayın yaşandığını ekledi.

'BU İKİYÜZLÜLÜĞÜN ÖNÜNE GEÇMELİYİZ'

Olayın ardından sosyal medya hesaplarından paylaştığı bir video ile tepkisini gösteren ve ardından Pembe Hayat’a konuşan oyuncu trans kadın Çağla Akalın, hak savunuculuğu yapılan alanlarda trans hakları konusundaki sessizliğin ikiyüzlü olduğunu ve bunun önüne geçilmesi gerektiğini söylüyor. Transların yaşam haklarının güvenceye alınması için hemen bir yasa çıkarılması gerektiğini belirten Akalın, herkesi bu konuda çalışmaya ve dayanışmaya çağırıyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Rize'de kurban pazarından kaçan boğa Trabzon'da bulundu

SONRAKİ HABER

Aladağ’ın köylerinde hâlâ yol, okul yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...