16 Ağustos 2018 06:36

Mersin'de telefonlara gönderilen Mersin 153 mesajı nedir?

Mersin'de cep telefonlarına gönderilen ve PKK propagandası içerdiği belirtilen kısa mesajlar üzerine Büyükşehir Belediyesi açıklama yaptı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mersin'de cep telefonlarına, Mersin 153 kullanıcı adıyla PKK'nin silahlı saldırılarına başladığı 15 Ağustos tarihine ilişkin kısa mesajlar gönderildi.

Gece saat 04.00-04.30 arasında gelen mesajlar sonrası İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin mesajın kaynağını araştırmaya başladığı belirtildi. Mesajda "AriHack Team Kurdish Hackers" ibaresi kullanıldığı görüldü.

DHA'nın haberine göre MHP'li Mersin Büyükşehir Belediyesi de mesajda kullanılan mahrecin belediyeye ait resmi hatlar olan '444 2 153 Alo Belediye Hattı ve Mersin Bld' ile benzerliği nedeniyle şu açıklamayı yaptı:

"MERSİN153 kullanıcı adıyla vatandaşlarımıza SMS atarak yasa dışı terör örgütü propagandası yapan grubun ve söz konusu propaganda içerikli SMS'in Mersin Büyükşehir Belediyesi ve SMS panelimizle herhangi bir ilgisi yoktur. Sistemimiz üzerinden herhangi bir giriş tespit edilmemiştir. Siber güvenlik uzmanları ve emniyetimiz konuyla ilgili gerekli çalışmaları yürütmektedir. Kamuoyunun bilgisine önemle duyurulur." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Suriye ordusunun İdlib operasyonuna 25 bin asker katılacak

SONRAKİ HABER

'Krizin faturasını emekçiler ödemeyecek; yaratanlar ödesin'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...