14 Ağustos 2018 20:01

Etibor’un asit tankı patladı, Emet’te çevre faciası yaşandı

Kütahya Emet'teki Etibor işletmesinde geçtiğimiz pazar günü asit tankında meydana gelen patlama sonucu yaşanan sızıntı çevre faciasına yol açtı.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Kütahya’nın Emet ilçesinde, geçtiğimiz pazar günü Etibor işletmesindeki asit deposunda kaçak olması sonucu ciddi bir çevre faciası yaşandı. Tanktan sızan asit Espey deresinde akarken çevrede insanlar soluk almada zorluk çekti.

Asit sızıntısı açık arazide akmaya devam ederken, civarda yüzlerce dönüm tarım arazısı sızan asit nedeniyle ölmüş durumda. Asit buharından dolayı mevcut ürünler de etkilenmiş durumda.

Bölgede incelemelerde bulunan CHP Kütahya Milletvekili Dr. Ali Fazıl Kasap, yaşanan çevresel ve insan sağlığını tehdit eden bu vahim olayın asla örtbas edilemeyeceğini ve konunun yakın takipçileri olacaklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Emet ölüyor. Emet’te tarım ve hayvancılık ölüyor. Emet Ziraat Odası Başkanı Sayın Sami Yüksel bile tarımı ve çiftçiliği bırakacağını söylüyor. Durum bu haldeyken önceliğimiz çiftçilerimizin mağduriyetlerinin giderilmesidir. Emet ve Kütahya için mücadele etmeye devam edeceğiz. Başta kırsalda yaşayan vatandaşlarımız olmak üzere bölgemizin çevresel olarak zarar görmemesi için tüm yetkilileri bir an önce göreve davet ediyor, daha yaşanabilir bir Kütahya için herkesi elini taşın altına koymaya çağırıyorum.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

‘Türkiye’ye yeni ekonomik yaptırımlar uygulanabilir’

SONRAKİ HABER

Ordu'daki selde boşaltılan 18 ev hakkında yıkım kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...