14 Ağustos 2018 16:30

Tutuklu gazeteci Güleş: Kürtçe kitap ve mektuplar verilmiyor

Tutuklu gazeteci Mehmet Güleş, Kürtçe mektup ve kitapların kendilerine verilmediğini, 1’i hasta 30 tutuklunun tek kişilik odada tutulduğunu aktardı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Elazığ 1 No'lu Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Mehmet Güleş, Kürtçe mektup ve kitapların kendilerine verilmediğini belirtti. Yönetmelikteki haklarının da gasp edildiğini vurgulayan Güleş, 1’i hasta 30 tutuklunun tek kişilik odalarda tutulduğunu kaydetti.

 Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılan Dicle Haber Ajansı muhabiri Mehmet Güleş, tutuklu bulunduğu Elazığ 1 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde yaşanan hak ihlallerini yolladığı mektupla aktardı. 30 tutuklunun hala kendi istekleri dışında tek kişilik odalarda tutulduklarını belirten Güleş, “Bunlardan biri de yaklaşık 1 yıldır KOAH hastası olan Yaşar Kırmızı. Hastalığına rağmen hala tek kişilik hücrede tutulmaya devam ediliyor” dedi.

8 ay önce sevk edildikleri cezaevinde şu ana kadar kendilerine Kürtçe kitapların verilmediğine dikkat çeken Güleş, sadece Kürtçe sözlük ve gramer dil kitabı verildiğini, Kürtçe yazılan mektupların da ne dışarı çıkışına ne de kendilerine verilmesine izin verilmediğini belirtti.

Güleş, mektubuna şu cümlelerle son veriyor: “Yaşanan hak ihlallerine rağmen bizler mücadele azmimizi kaybetmeyeceğiz. Yaşananlara rağmen mücadelemizi doruklara taşıyacağız.”

ALMAN ARAŞTIRMACI DA TUTUKLANDI

Güleş, cezaevinde Almanya vatandaşı olan Asistan Doktor Patrick Kraicker isimli bir kişinin de tutuklu bulunduğunu belirterek, Kraicker ile ilgili şunları aktardı: “Kraicker bir araştırmacıdır. 13 Mart’ta Şırnak’ın Silopi ilçesinde gözaltına alınmış ve 28 Mart 2018 tarihinde de tutuklanarak Şırnak T Tipi Cezaevi’ne gönderilmiş. ‘Örgüt üyeliği’ iddiasıyla tutuklanmış. Türkçe bilmiyor. Yanında bulunan biri ona dilekçe yazıyor. Almancadan Türkçeye çevirerek. Şu ana kadar kendisine Almanca ve İngilizce tek bir kitap verilmemiş. Yazdığı mektuplar da yanında bulunan arkadaşlar tarafından Türkçeye çevrilip gönderiliyor. 5 Ekim’de ilk mahkemesi görülecek.” (Elazığ/MA)

ÖNCEKİ HABER

Çin, ABD Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası'nı protesto etti

SONRAKİ HABER

İran’da Twitter’a erişim engeline yapılan itiraz reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...