14 Ağustos 2018 13:10

Mehmet Gündem 10 ay sonra hakim karşısına çıktı

Gazeteci yazar Mehmet Gündem'in, ‘FETÖ’ üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması görüldü.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Gazeteci yazar Mehmet Gündem’in, ‘FETÖ’ üyesi olduğu iddiasıyla yargılandığı davanın ilk duruşması İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Gündem ve avukatları iddianamede somut delil bulunmadığını ve Gündem’in telefonunda Bylock bulunduğunun kanıtlanamadığını söyleyerek tahliye ve beraat istedi. Bylock raporunun emniyete sorulmasını isteyen mahkeme, Gündem’in tutukluluğuna devam kararı vererek duruşmayı erteledi

ByLock kullanıcısı olduğu iddia edilen ve firari olduğu belirtilen Gündem, 1 Kasım 2017’de Gazeteciler ve Yazarlar Vakfına yönelik operasyon kapsamında gözaltına alınmasının ardından tutuklandı. Zaman gazetesi kökenli olan Gündem, Tercüman, Yeni Şafak, TRT Haber, Milliyet gibi basın kuruluşlarında çalıştı. Gündem yazdığı çok sayıda biyografi kitabı ile tanınıyor.

Çağlayan’da bulunan İstanbul 35. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada tutuklu gazeteci Mehmet Gündem ile birlikte avukatları Ömer Faik Çetiner ve Mecit Ceylan hazır bulundu. Punto 24 Bağımsız Gazetecilik Platformu da duruşmayı takip etti.

Gündem, mahkemedeki savunmasında şunları söyledi: “23 yıldır gazeteciyim. 1995’te gazeteciliğe başladım, haftalık röportajlar yapıyordum. Her gazetede bir röportajcı vardır. 7 sene boyunca Zaman gazetesinde bu işi ben yapıyordum. Böylece kamuoyunda tanındım. 2005’te o dönem çalıştığım Milliyet’in talebi üzerine ABD’de Fethullah Gülen ile röportaj yaptım. Yeni Şafak’ta yöneticilik yaptım. 2011’de aldığım teklif üzerine Köşk’te Çankaya Kitaplığı çalışmasını başlattık. 70’e yakın prestij kitabı yayımladık.” Gündem, beraatini ve tahliyesini istedi. Gündem, cezaevindeyken babasını kaybettiğini söyledi: “Gerekli izinler çıkmadı, cenazeye katılamadım. Geçen 9 ay çok uzun bir süreçti. Tedbirden çok cezalandırmanın da ötesine geçti. Bunun değerlendirilmesini istiyorum.”

Duruşma savcısı ise Gündem’in tutukluluğunun devamını talep etti. Taleplerin ardından ara kararını açıklayan mahkeme, bazı delillerin toplanmamış olması ve atılı suçun mahiyeti nedeniyle Mehmet Gündem’in tutukluluğunun devamına karar verdi. Mahkeme ayrıca, ByLock tesbit değerlendirme raporunda bir yanlışlık olup olmadığının İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne sorulmasını istedi. Davanın bir sonraki duruşmasını ise 30 Ekim 2018’e bıraktı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kayyımın işten attığı Orkide işçileri işe iade davasını kazandı

SONRAKİ HABER

ABD, Rusya anlaşmalarını askıya aldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...