14 Ağustos 2018 13:00

Kayyımın işten attığı Orkide işçileri işe iade davasını kazandı

Kayyımın işten attığı Öz Gıda İş üyesi Orkide işçileri, işe iade davalarını bir bir kazanıyor.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Metehan UD
İzmir

Kayyım tarafından işten atılan Öz Gıda İş üyesi Orkide işçileri işe iade davalarını kazanmaya başladı. Kayyım işçileri, iş başı yaptırmazsa sendika fabrika önünde yeniden eylemlere başlayacak.

Darbe girişimi sonrasında başlatılan 'FETÖ/PDY' soruşturması kapsamında TMSF tarafından el konulan Küçükbay Holdingler Grubuna atanan eski kayyım İzmir Defterdarı Tamer Utkucu'nun işçi çıkarma kararları mahkemeden geri dönüyor. Kayyımın kararı şirketi zarara sokmuş oldu.

İşten çıkarılan Öz Gıda İş üyesi 29 işçinin açmış olduğu işe iade ve sendikal tazminat davalarında ilk kararlar çıktı. Şimdiye kadar sonuçlanan 11 davada İzmir İş Mahkemeleri işçiler hakkında işe iade ve sendikal tazminat kararı verdi. İşçilere boşta geçirdikleri sürenin yanı sıra 12 aylık sendikal tazminat ödenecek. Diğer işçiler için de benzer kararların çıkması bekleniyor.

‘İŞE ALINMAZLARSA EYLEMLER BAŞLAYACAK’

Öz Gıda İş Sendikası Örgütlenme Daire Başkanı Göksel Şengün, şirketin yeni kayyımını mahkeme kararlarını uygulamaya çağırarak "Yapacağımız son görüşmeden sonra işçiler iş başı yaptırılmazsa fabrika önünde eylemlerimiz tekrar başlayacak. Şimdiye kadar yaptığımız görüşmelerden bir sonuç çıkmadı, verilen sözler tutulmadı, yeni yöneticiler de hep topu taca attı ama mahkeme kararına karşı işçilerin işe alınmamasını kabul edemeyiz. Bu arkadaşlar geçmiş yönetimler tarafından bahaneler ileri sürülerek işten çıkarılmıştı.Haklılığımız bir kez daha tescillenmiş oldu. Memleketin durumu ortada. Bizim üretime ihtiyacımız var" dedi.

75 GÜN DİRENMİŞLERDİ

Hak İş'e bağlı Öz Gıda İş Sendikası'na üye olduğu işten çıkarılan Orkide işçileri, 75 gün boyunca fabrika önünde direniş sürdürmüştü. Eski kayyım her ne kadar işçileri küçülme gibi gerekçelerle işten çıkarmış olsa da çıkarılan işçilerin yerine yeni işçiler alındı. Deftardarlık görevinden alındığı için kayyım görevi de sonlanan Tamer Utkucu'nun yerine AKP'de yöneticilik yapmış Mustafa Gediklioğlu atandı.

ÖNCEKİ HABER

Bakan Albayrak: Dolar güvenilirliğini yitirmiştir

SONRAKİ HABER

Mehmet Gündem 10 ay sonra hakim karşısına çıktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...