10 Ağustos 2018 11:06

CHP: Karadeniz coğrafyası çarpık yapılaşmayla can çekişiyor

Ordu ve ilçelerinde selin yaşandığı bölgeleri ziyaret eden CHP heyeti gözlemleri sonrasında açıklama yaptı, bölgedeki çarpık yapılaşmaya dikkat çekti.

Fotoğraf: Hacer Öztürk/AA

Paylaş

Selin yaşandığı Ordu ve ilçelerinde incelemelerde bulunan CHP heyeti açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, Grup Başkanvekili Özgür Özel, Meclis idare Amiri ve Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, PM Üyesi ve Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, Samsun Milletvekili Neslihan Hancıoğlu, Samsun Milletvekili Kemal Zeybek ve Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel’den oluşan CHP Heyeti, Ordu’da incelemelerde bulundu. Heyet tarafından hazırlanan rapor, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ya sunulduktan sonra kamuoyu ile paylaşılacak.

Veli Ağbaba, Özgür Özel ve Mustafa Adıgüzel gece boyunca yaptıkları incelemelerin ardından, heyette yer alan diğer milletvekilleri ile birlikte sabah saatlerinde CHP Ordu İl Başkanlığı’nda basın toplantısı düzenledi.

“Bütün Ordu’ya geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz” diyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, “Umarız selden kaynaklı maddi, manevi tüm zarar bir an önce giderilir. Bir daha bu tür bir felaketle karşılaşmayız. Çarpık yapılaşmaya dayalı anlayışın son bulmasını diliyoruz. Türkiye yıllardır bu anlayışla yönetiliyor, bundan en fazla zarar gören ise Karadeniz bölgesi. Dünyada eşi, benzeri olmayan bir tabiata sahip Karadeniz coğrafyasında yıllardan beri çarpık yapılaşma gerçekleştiriliyor, doğa katlediliyor. Genel Başkan Yardımcımız ve Ordu Milletvekilimiz Seyit Torun ve Mustafa Adıgüzel ile il örgütümüzle Ordu’da yaşanılan felaketin sonuçlarını, zararların karşılanması ile ilgili süreci yakından takip edeceğiz. Eğer ihtiyaç duyulursa yeni heyetler göndereceğiz. Ordulularla dayanışma içerisinde olacağız. Tüm Ordululara geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz. Hayatını kaybeden yurttaşımıza da Allah’tan rahmet diliyorum” şeklinde konuştu.

CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ise “Aşırı yağışlardan kaynaklı sel, heyelan, göçüklerden oluşan bir felaket yaşandı. Ordu ve ilçelerinde incelemelerde bulunmak üzere ağırlıklı olarak bölge milletvekillerinden oluşan bir heyet oluşturduk. Heyetimiz gün boyunca hasarları yerinde inceleyecek, vatandaşlarla sohbet edecek, vatandaşların zararlarının karşılanması için devletin şefkatli elinin Ordu’ya uzanması, borçların  alacaklarının bir an önce ödenmesi için çalışmalar yapacağız. Doğaya karşı yapılan haksızlıklara doğanın tepkisi, bir zaman katlanıp bir süre sonra bunun karşılığını verdiği yönündedir. Deniz kendisinden alınanı geri alır, dereler kendisinden alınanı geri alır, fazladan verilenleri püskürtür. Çevre duyarlılığı olmadan yapılan yatırımlar, hafriyatların dere yataklarını doldurması, Karadeniz otoyolunun pek çok derenin denize ulaşımını kesmesi bu olumsuz görüntüleri ortaya çıkardı. Hayatını kaybeden yurttaşımıza taziye ziyaretinde bulunacağız. Meclisi harekete geçirmek için çalışacağız. Ordu’nun acısı acımızdır, kaybı kaybımızdır. Yaraların sarılması için yapılması gerekenler boynumuzun borcudur” ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'MM Süperpak ilk kez işçi düşmanlığı yapmıyor'

SONRAKİ HABER

Mehmet Akif Hamzaçebi kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...