10 Ağustos 2018 10:12
Son Güncellenme Tarihi: 10 Ağustos 2018 11:21

Erdoğan: Ekonomik savaşı başarılı bir şekilde vereceğiz

Bayburt'ta konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, 'Ekonomik savaşı başarılı bir şekilde vereceğiz' dedi.

Fotoğraf: Cem Öksüz/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türk Lirası'nın dolar karşısında rekor düzeyde değer kaybetmesinin ardından yaptığı açıklamada, "Ekonomik savaşı başarılı bir şekilde vereceğiz" ifadesini kullandı. Erdoğan'ın konuşması sonrası dolar ve avro yeniden yükseldi.

Erdoğan, Bayburt ziyareti sırasında döviz kurlarındaki yükselişle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan, Ordu'daki sel felaketine ve TL'nin değer kaybına ilişkin "İnşallah bu felaketleri de atlatacağız ama ekonomik savaşı da başarılı bir şekilde vereceğiz" dedi.

YİNE HALKA 'YASTIK ALTI' ÇAĞRISI

Erdoğan açıklamasında bir kez daha halka "yastık altı" çağrısı yaparak "Yastığının altında doları, avrosu, altını olan varsa bunu gitsin Türk lirası ile bankalarımızda bozdursun. Bu bir milli, yerli mücadeledir. Bu, bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere milletimin cevabı olacaktır" şeklinde konuştu.

Erdoğan, "Dolar molar bizim yollarımızı kesmez, hiç endişe etmeyin" dedi.

'TÜM OLUMSUZ İHTİMALLERE KARŞI HAZIRLIKLARIMIZ VAR'

"Bazı ülkeler Türkiye'nin taraf olduğu tüm meselelerde darbecileri koruyan, teröristleri bağrına basan, hak ve hukuk tanımayan bir tavır içine girdiler. Ekonomimizde son günlerde yaşanan olumsuzluklar da bu çarpıklığın farklı bir boyutudur" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm olumsuz ihtimallere karşı hazırlıkları olduğunu aktardı. Erdoğan "Döviz kuruna, faizlere, tehditlere bakıp el ovuşturanlar hiç boşuna heveslenmesin" dedi.

Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin ne makro ekonomik verilerinde ne üretim gücünde ne istihdam düzeyinde ne bankacılık sisteminde en küçük bir sıkıntı olmadığı halde suni finansal istikrarsızlık dalgalarına maruz kalıyoruz. Çok basit birtakım görüş ayrılıkları üzerine bina edilen bu saldırıların sebeplerinin çok başka olduğu açıkça ortadadır. Bu tarz yaklaşımlar sergileyen ülkelerle aramızdaki ilişkiler telafisi mümkün olmayacak zararlar görme noktasına gelmiştir. Faiz lobilerine sesleniyorum, boşuna heveslenmeyin. Bu milletin sırtından kazanamayacaksınız, bu milleti çökertemeyeceksiniz."

"Hiçbir ülkeye yönelik özel bir husumetimiz yoktur" vurgusu yapan Erdoğan, "Tüm ülkelerle çıkarlarımızın uyuştuğu noktalarda iş birliği yapıyor, ayrıştığı noktalarda da meselelerimizi müzakereler yoluyla çözmeye çalışıyoruz ama konu Türkiye'yi köşeye sıkıştırıp egemenlik haklarımıza halel getirecek birtakım tavizler verdirmeye geldiğinde iş değişir. Kusura bakmasınlar, bizim bu noktada kimseye eyvallahımız olmaz, olamaz" dedi.

'ONLARIN DOLARLARI VARSA BİZİM DE ALLAH'IMIZ VAR' DEMİŞTİ

Erdoğan, dün Rize’de yaptığı açıklamada da “Çeşitli kampanyalar sürdürülüyor. Bu kampanyalara kulak asmayın. Şunu unutmayın, onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah’ımız var”  ifadesini kullanmıştı.

DOLAR YENİ REKORLAR KIRDI

Dolar sabah saatlerinde 6,46’yı görmüştü. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Eski Emniyet Müdürü İrfan Kayaönü'ye 8 yıl 1 ay hapis cezası

SONRAKİ HABER

CHP'nin yeni MYK'si belli oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...