08 Ağustos 2018 10:00

Muratbey Uşak, basketbol liginden çekildi

Basketbol Süper Ligi'nden düşen Muratbey Uşak Sportif, TBL'den çekildi ve A takım faaliyetlerini sonlandırdı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nden geçen sezon bir alt lige düştükten sonra transfer döneminde sessizliğe gömülen Muratbey Uşak Sportif, kulüp faaliyetlerine son verdiğini duyurdu.

Ligde 5 sezon yer aldıktan sonra Türkiye Basketbol Ligi'ne dönen kırmızı-siyahlı kulübün yarışmacı takımı çekip altyapı organizasyonunu sürdüreceğini bildirdiği açıklamasında, "Kulübümüzün yönetim kurulu toplantısı neticesinde 2018-2019 sezonunda mücadele edeceğimiz TBL'ye katılmama ve A takım faaliyetlerini sonlandırma kararı almış bulunmaktayız. Bu seviyelerde mücadele etmek ciddi bir maddi kaynağa ihtiyaç gerektirmektedir. Ülkemizin bulunduğu şartlar da göz önüne alındığında altyapıdan beslenmeyen, oyuncu kadrosunu tamamen dışarıdan oluşturarak mücadele eden takımların sürekliliğinin olamayacağı kanısındayız" denildi.

AVRUPA'YA KADAR YÜKSELDİ

Uşak'ta bir ilki başarıp kenti Tahincioğlu Basketbol Süper Lig'nde temsil eden Uşak Sportif, ligdeki 5 yıllık macerasında 2 kez Avrupa kupalarına katıldı. Kırmızı-siyahlılar, FIBA Eurochallenge, Şampiyonlar Ligi ve Europe Cup'ta mücadele etti. Geçen yıl yönetimi Uşak Belediyesine geçen kulüp, kaynak sıkıntısı ve yabancı oyuncuların yükselen maliyetleri nedeniyle kapıya kilit vurdu. Uşak Sportif'in eski yabancılarına borçları da bulunuyor.

ÇEKİLEN TAKIMLAR

Bu sezon şu ana kadar Basketbol Erkekler Süper Lig'de Eskişehir Basketbol, Kadınlar Basketbol Ligi'nde Yakın Doğu Üniversitesi, Türkiye Basketbol Ligi'nde: Yeşilgiresun Belediyespor, TB2L'de Mersin Büyükşehir Belediye, Yüksek Çıta, İnegöl Belediye ve TKBL'de Adana ASKİ ile Edirnespor ligden çekilmişti. (SPOR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

'İzmit Körfezi bir limanı daha kaldırmaz!'

SONRAKİ HABER

'Ayvalık'taki balık çiftliklerine ÇED gerekli değil' kararı bozuldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...