05 Ağustos 2018 11:54

CHP’de kurultay muamması devam ediyor

CHP Genel Merkezi’nde yapılan çalışmanın sonucunda imza veren delegelerin illere göre dağılımının listesi çıkarıldı.

Fotoğraf: Özge Elif Kızıl/AA

Paylaş

CHP Genel Merkezi’nde yapılan çalışmanın sonucunda imza veren delegelerin illere göre dağılımının listesi çıkarıldı. 81 ilin bulunduğu listede, kurultay için hangi şehirden ne kadar imza toplandığı yer aldı. Kurultaya imza vermeyen illeri arasında gözüken Şırnak’ta 4 kişinin kurultay için imza verdiği fakat imzaların görülmediğini öne sürüldü.

24 Haziran seçimleri sonrası başlayan olağanüstü kurultay tartışmalarında muhaliflerin topladıkları imzalar CHP Genel Merkezi’ne teslim edildi. Genel Merkez ellerine ulaşan noter tasdikli imza sayısının 605 olduğunu söylerken, muhalifler 622 imza teslim ettiklerini açıkladı. Ayrıca illere göre imza dağılımın yer aldığı listede 605 imza var.

Muhaliflerin imzaları teslim etmesinin ardından CHP Genel Merkezi’nde yapılan çalışmanın sonucunda imza veren delegelerin illere göre dağılımının listesi çıkarıldı. 81 ilin yer aldığı listede kurultay için imza toplayanların hangi şehirden ne kadar imza aldıkları yer alıyor. Muhaliflerin Kemal Kılıçdaroğlu’nun memleketi olan Dersim’in de aralarında olduğu Şırnak, Amasya, Çankırı, Sinop’tan imza alamadı.

CHP’de, olağanüstü kurultay için Muharrem İnce için imza veren delegelerin imzaları ile ilgili ilginç bir durum ortaya çıktı. Kurultay için imza vermeyen iller arasında gözüken Şırnak’ta 26 yıl CHP il başkanı olarak görev yaptıktan sonra istifa eden il Başkanı Mehmet Uğur, imza verdiklerini öne sürdü. 24 Haziran seçimlerinden 2 gün sonra milletvekili adayı yapılmadığı için partiden il ve ilçe yönetimi ile birlikte istifa eden Uğur, istifasının ardından CHP’nin sisteminde halen delege olarak göründükleri için olağanüstü kurultay için 4 delege olarak imza verdiklerini, ancak Şırnak’tan imza verilmediği şeklinde haberler çıktığını söyledi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İnsan hakları savunucuları: Kaçırmalarla korku yaymak istiyorlar

SONRAKİ HABER

19 kilogramı aşan 'Taci' isimli kedi diyete başladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...