04 Ağustos 2018 16:28

‘Hem Eskişehirlileri hem de hukuku yok sayıyorlar’

CHP vekilleri Utku Çakırözer ve Jale Nur Süllü, Alpu’ya kurulması planlanan kömürlü termik santral için ihaleye çıkılacak olmasına tepki gösterdi.

Fotoğraf: CHP

Paylaş

Hükümetin '100 günlük eylem planı'nda Alpu’ya kurulması planlanan kömürlü termik santral için ihaleye çıkılacak olmasına tepki geldi. CHP’li Çakırözer ve Süllü Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesini ziyaret ederek, Şube Başkanı Levent Özbunar ve yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi. Ziyarette Danıştay’ın yürütmeyi durdurma kararının ardından Ziraat Mühendisleri Odası’na verdikleri mücadele için teşekkür eden Çakırözer ve Süllü, hükümetin 100 günlük eylem planında Alpu’ya termik santral kurulmasına ilişkin ihaleye çıkılacak olmasına tepki gösterdi.

Danıştay’ın Alpu’da kurulması planlanan kömürlü termik santral için verdiği yürütmeyi durdurma kararını hatırlatan Çakırözer ve Süllü, “100 günlük eylem planında enflasyona, faize, kurlardaki yükselişe, yoksullaşmaya çare yok! Ama yargı kararına rağmen Eskişehir’imizin verimli ovasını zehirleyecek karar var. Verimli topraklarımız, temiz havamız, suyumuz ve hukukun üstünlüğü için hep birlikte sonuna kadar direneceğiz” dedi.

Eskişehir’de sivil toplum örgütlerinin, meslek odalarının, belediyelerin ve tüm Eskişehir halkının Alpu’da yapılması gereken kömürlü termik santrale karşı olduklarının altını çizen Çakırözer ve Süllü, “Hem hukuku hem de Eskişehirlilerin kararlarını dilemiyorlar, zehir santrali konusunda ısrar ediyorlar. Verimli topraklarımız, temiz havamız için direneceğiz” dedi.

'EMEKÇİNİN, EMEKLİNİN SORUNLARINA ÇARE YOK'

Hükümetin 100 günlük eylem planında halkın sorunlarına, ekonomideki kötü gidişatı durdurmaya ve ülkenin gelecek nesillerini korumaya yönelik hiçbir düzenlemenin bulunmadığını belirten Çakırözer, “Enflasyona, faiz kurlarındaki yükselişe, ekonomideki kötü gidişata ‘dur’ diyecek bir düzenleme olmadığı gibi, yoksulun, emekçinin daha da yoksullaşmasını önleyecek çare yok. Halkın sorunları yok! Ama ne var? Nükleer santral projeleri ile havayı, suyu, insanı zehirleyecek projelere var.  Kanal İstanbul gibi kent talanını ve topraklarımızı talana ve yağmaya açacak projeler var. Yargı kararlarına rağmen Alpu’da kurulması planlanan zehir santrali var” dedi.

'YARGI KARARLARI YOK SAYILIYOR'

Danıştay’ın, Alpu Ovası’ndakurulmak istenen kömürlü termik santral için verdiği yürütmeyi kararını hatırlatan Çakırözer ve Süllü, “Danıştay daha geçtiğimiz hafta zehir soluyacak bu santral için yürütmeyi durdurma kararı verdi! Kararda ‘Devletin toprağın verimli işletilmesini korumak ve geliştirmekle yükümlü olduğu’ vurgulandı. Buna rağmen, yargı kararlarına rağmen zehir santrali konusunda bu ısrar neden? Türkiye’nin dört bir yanında bereketli topraklarımızı koruyacak bu karar ortadayken, ısrarla bereketli topraklarımıza zehir santrali kurmak isteyenlere karşı sonuna kadar mücadele vereceğiz! Temiz havamızı, verimli topraklarımızı hep birlikte koruyacağız” dedi.

'DEMOKRASİ OLMADAN EKONOMİ DÜZELMEZ'

Türkiye'nin rant ve günü kurtarma odaklı politikalar yerine daha köklü ve yapısal reformlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Çakırözer ve Süllü, “Hepimizin yeni bir gelecek umuduna her zamankinden daha çok ihtiyacı var. Türkiye'de eğitim, adalet ve vergi alanlarındaki sorunları sadece para ve maliye politikalarıyla çözebilmek mümkün değil. Demokrasi, ifade özgürlüğü, eğitimde fırsat eşitliği ve hukuk üstünlüğü gibi temel insani haklardan yoksun bir Türkiye'de yatırım yapabilmek, üretime devam edebilmek, işsizliğe çözüm üretebilmek için öncelikli olarak demokrasinin tam ve koşulsuz olarak tesis edilmesi şart” diye konuştu.

'HEP BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ'

Ziyarette konuşan Şube Başkanı Levent Özbunar ise, “Tarım ve çevre yaşamın özüdür. Tüketiciler gıda tercihinde, sağlıklı ve güvenilir tarım ürünlerine yönelmekte. Özellikle nerede, nasıl ve kim tarafından üretildiğini bildiği ürünleri tercih etmekte. Alpu Ovamıza kömürlü bir termik santral yapılacak olursa tarım ve hayvancılık bitecektir. Alpu’da kurulması planlanan kömürlü termik santrale karşı hep birlikte mücadelemizi sürdüreceğiz” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Tanal: Eren Erdem ile görüşme talebim ikinci kez reddedildi

SONRAKİ HABER

İsviçre'de birkaç saat arayla düşen 2 küçük uçakta 24 kişi öldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...