04 Ağustos 2018 11:31

Hürriyet’ten Washington temsilcisi Çamlıbel'e sansür

Hürriyet Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel'in Brunson pazarlığına dair yazısı, yayımlandıktan kısa süre sonra internet sitesinden kaldırıldı.

Ekran görüntüsü: @cansucamlibel/Twitter

Paylaş

Hürriyet Washington Temsilcisi Cansu Çamlıbel, gazetenin web sitesinde Ankara’nın ABD ile Rahip Andrew Brunson üzerinden yaptığı pazarlıkla ilgili bir yazı kaleme aldı. Ancak yazı yayımlandıktan kısa bir süre sonra internet sitesinden kaldırıldı.

Cansu Çamlıbel, Ankara’nın Rahip Brunson karşılığında Halkbank’ı hedef alan 2 yeni soruşturmanın sonlandırılmasını talep ettiğini yazdı. “Yanlış anlaşılma mı, Halkbank mı?​” başlıklı yazıda, ABD’de Halkbank’ı hedef alan yeni iki soruşturma olduğunu ve Ankara’nın Brunson karşısında bu soruşturmaların sonlandırılmasını talep ettiğini yazdı.

Çamlıbel kişisel sosyal medya hesabından, “https://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/cansu-camlibel/yanlis-anlasilma-mi-halkbank-mi-40917638” adresindeki yazısını paylaştı, ancak linke tıklayanlar kaldırıldığı için yazıya ulaşamadı.

Yazıda şu ifadeler yer alıyordu:

“Gelinen noktada artık Ankara’nın Pastör Brunson’ı serbest bırakması çok daha zor. Öte yandan Washington’da konuşulan Brunson bırakılmadığı takdirde devreye sokulacak yeni yaptırım kararlarının Başkan Trump’ın masasında imza beklediği. İşin kötüsü uzun zamandır ilk defa Beyaz Saray, ABD Dışişleri ve Kongre Türkiye’ye yaptırım uygulanması konusunda aynı sayfada”

Sansüre tepki gösteren Twitter kullanıcıları, kaldırılan yazının tamamına ulaşılabilen linkleri paylaştı.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

LGS skandalı: Binlercesi açıkta kaldı, 'doğru yerleştirme yapılmadı'!

SONRAKİ HABER

TRT’den Eurovision birincisi Wurst için ayrımcı ifade: Yayınlayamam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...