03 Ağustos 2018 19:42

Diyarbakır Kitap Fuarının Onur Konuğu Mıgırdiç Margosyan

25-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Diyarbakır Kitap Fuarının Onur Konuğu Mıgırdiç Margosyan oldu.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

25-30 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek Diyarbakır Kitap Fuarının Onur Konuğu Evrensel'in de köşe yazarlığını yapan Mıgırdiç Margosyan olarak belirlendi. Fuar süresince düzenlenecek panel ve söyleşilerde Margosyan’ın edebiyatı, eserleri ve yaşamı ele alınacak; aynı zamanda TÜYAP tarafından kendisi için armağan kitap hazırlanacak.

Bu yıl 120 yayınevinin katılımıyla hazırlanan Diyarbakır 6. Kitap Fuarı panel, söyleşi, atölye çalışmaları ve çocuk etkinliklerinden oluşan 60 kültür etkinliğine Diyarbakır Fuar ve Kongre Merkezinde ev sahipliği yapacak. Altı gün boyunca düzenlenen etkinlikler ve imza günlerinde yüzlerce yazar okurlarıyla buluşma fırsatı yakalayacak. Girişin ücretsiz olduğu fuara her gün 10.00-19.30, kapanış günü olan 30 Eylül Pazar günü ise 10.00-19.00 saatleri arasında ziyaret edilebilecek.

EVRENSEL'İN İLK YAZARLARINDAN

Evrensel'in ilk yazarları arasında yer alan Mıgırdiç Margosyan, gazetemizdeki serüvenini Devrim Büyükacaroğlu'ya şu sözlerle anlatmıştı: "Gazetenin ilk çıktığı gün yazı yazdıydım, çarşamba günüydü. Köşe yazısı yazma açısından Evrensel ilk göz ağrımdı ve doğrusu daha önce aklımdan köşe yazmak hiç geçmemişti. Türkçe gazetelerde yazmaya da ilk defa Evrensel’de başladım. ‘Çengelli İğne’ diye bir köşem vardı. Sonra bir müddet böyle devam ettikten sonra -ne kadar doğru bilmiyorum ama- “senin yazıların çok seviliyor bu köşeyi pazar gününe alalım” dendi. Benim için fark etmez “Pazar gavurlar azar” diye matrak da bir laf ettim. Epeyce yazdıktan sonra 1-2 sene kadar ara verdik. Yine “Hocam seninle bir görüşelim” dediler. Dedim: “Gavurdan dost, ayıdan post olmaz.” (Gülüyor) Bu kez “Kirveme Mektuplar” dedim, öyle devam ediyoruz."(KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Bakım için çıktığı telesiyejden düşen mühendis yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Özelleştirmeler sonrası 775 şeker işçisi işsiz kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...