03 Ağustos 2018 07:53

Savunma Bakanlığı'nın açtığı bedelli askerliğe başvuru sitesi çöktü

Bedelli askerlik yasasının yürürlüğe girmesinin ardından Savunma Bakanlığı tarafından açılan başvuru sitesi 'asal.msb.gov.tr' çöktü.

asal.msb.gov.tr ekran görüntüsü

Paylaş

Bedelli askerlik düzenlemesini de içeren torba yasanın Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girmesinin ardından başvuru kılavuzu "asal.msb.gov.tr'' adresinden yayımlandı. Ancak site, kısa süre sonra çöktü.

1 Ocak 1994 ve öncesinde doğanları kapsayan bedelli askerlik için şartları sağlayan yükümlülerin 3 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor.

Bedelli askerlik hakkından yararlananlar; temel askerlik eğitimi süresince çalıştıkları iş yeri, kurum ve kuruluşlar tarafından ücretsiz izinli sayılacak.

Yurt dışında yaşayan Türkiye vatandaşları ise dövizle askerlik için 2 bin avro ödeyecek ve başvurularını konsolosluklar aracılığıyla yapabilecek.

Milli Savunma Bakanlığınca verilecek uzaktan eğitimi almaları halinde, askerlik hizmetini yerine getirmiş sayılacaklar.

Bedelli askerlik düzenlemesinden faydalanmak isteyenlere; Burdur, Bilecik, Aydın, Sivas, Manisa, Antalya, Tokat, Amasya, Erzincan, Çanakkale ve İzmir'de Piyade ve Topçu birliklerinde eğitim verilmesi planlanıyor.

21 günlük eğitimde, yürüyüş, yat-kalk ve silah eğitimi verilecek.

Başvurunun fazla olması durumunda kara kuvvetlerinin yanı sıra İçişleri Bakanlığına bağlı jandarma eğitim komutanlıklarının da devreye alınabileceği belirtiliyor.

Yükümlülerin, bedelli askerlik için 3 ay içinde askerlik şubelerine başvurmaları gerekiyor. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

10 Ekim davasında 9 sanığa 100'er kez müebbet hapis cezası verildi

SONRAKİ HABER

Kırklareli'de halk termik santral ÇED toplantısını engelledi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...