02 Ağustos 2018 14:44

Orgeneral Metin Temel kimdir? Erdoğan'ı alkışladı, İnce eleştirdi

Yüksek Askeri Şura toplantısında orgeneralliğe terfi ettirilen İsmail Metin Temel'in orduda aldığı görevler ve dahil olduğu tartışmalar...

Fotoğraf: Genelkurmay Başkanlığı/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura toplantısında orgeneralliğe terfi ettirilen İsmail Metin Temel, 15 Temmuz Darbe Girişimi sonrası Orgeneral Adem Huduti yerine 2. Ordu Komutanlığına atandı.

AFRİN OPERASYONU'NU YÖNETTİ

1958 Bayburt doğumlu olan, Fırat Kalkanı Harekatı, İdlib'de gözetleme kulelerinin kurulumunda görev alan, Afrin'e yönelik Zeytin Dalı Operasyonu'u yöneten Temel, 24 Haziran seçimleri öncesi kamuoyunun gündemine gelmişti.

ERDOĞAN'I ALKIŞLADI

Malatya'da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın seçim mitingine katılan ve Erdoğan'ın Muharrem İnce'yi eleştirdiği sırada alkışladığı görülen Temel, Muharrem İnce tarafından sert sözlerle eleştirilmişti.

İNCE, 'APOLETLERİNİ SÖKECEĞİM' DEDİ

Muharrem İnce, Temel'in "Apoletlerini sökeceğini" söyleyerek "Sen milletin generalisin, Erdoğan'ın generali değilsin. Çok istiyorsan Erdoğan'ın emir eri olursun" demişti.

Muharrem İnce'nin konu hakkındaki ifadeleri şöyleydi: “Cumhuriyet tarihinde ilk kez bir general, bir siyasi parti başkanının konuşmasında, ki o konuşmada vatan demiyor, bayrak demiyor, millet demiyor, o konuşmada beni eleştiriyor. Beni eleştirdiği yerde general de Erdoğan’ı alkışlıyor. 30 Ağustos’ta ilk emekli edeceğim general, o general. Onun apoletlerini sökeceğim. Türk ordusunun generali misin, Ak Parti’nin il başkanı mısın? Herkes haddini bilecek. Herkes kurallara uyacak. Herkes anayasaya, yasaya uyacak. Bir general öyle bir şey yapamaz. Yaptırmayacağım. Göreceksiniz, 30 Ağustos’ta onu emekli edeceğiz. Apoletlerini sökeceğim onun."

TERFİ EDİLDİ

Temel, 2 Ağustos'ta düzenlenen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nin ilk Yüksek Askeri Şura toplantısında korgenerallikten orgeneralliğe terfi ettirildi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Katolik Kilisesi öğretisini değiştirdi: İdam cezası kabul edilemez

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Güvenç: ABD ile ilişkilerde çatışmacı bir sürece giriliyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...