27 Temmuz 2018 16:32

Tutuklu Gazeteci İdris Yılmaz: Psikolojik tacize maruz kalıyoruz

Elazığ Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan Gazeteci İdris Yılmaz’ı ziyaret eden avukatları, Yılmaz’ın durumu ile ilgili bilgi verdi.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Elazığ Kapalı Cezaevinde tutuklu bulunan kapatılan Dicle Haber Ajansının (DİHA) muhabiri İdris Yılmaz’ı ziyaret eden avukatları, Yılmaz’ın durumu ile ilgili bilgi verdi.

Son günlerde Evrensel ve Artı TV gibi yayın kuruluşlarının tutukluluğunu gündeme getirmesi ile gelen dayanışmadan büyük mutluluk duyduğunu avukatlara ileten Yılmaz, daha önce Cumhuriyet ve Evrensel gazetelerine taahhütlü olarak gönderdiği mektupların muhataplarına ulaştırılmadığını söyledi. Yılmaz ayrıca, yakın arkadaşları ve MLSA tarafından gönderilen mektup ve faksları da almamış olduğunu söyledi.

Yılmaz, geceleri gardiyanların bağırarak tutuklu kişileri uyandırması ve ülkücü marşları söylemesi gibi psikolojik tacizlere maruz kaldıklarını, ancak bunlar karşısında sükunetlerini korumaya çalıştıklarını anlattı.

Sağlık durumunun ve moralinin iyi olduğunu söyleyen Yılmaz, ağır tecrit koşullarında olduğunu söyleyerek “Diğer tutuklularla hiçbir şekilde görüşme veya sohbet mümkün değil. Bir yere getirilip götürülürken karşılaşıp selamlaşmak istense dahi bu gardiyanlar da engelleniyor” dedi.

Yılmaz, telefon görüşmeleri ve aile görüşmelerinin de sıklıkla engellenmeye çalışıldığını söyledi. Ailesi Erciş’te ikamet eden Yılmaz’ın avukatlarının Van Cezaevi’ne sevkine yönelik olarak yaptığı başvurular ise “kapasite yetersiz” gerçekesi ile reddediliyor.

Van Erciş’te yayın yapan Gazete Yaşam’ın kurucusu ve Genel Yayın Yönetmeni olan İdris Yılmaz, Afrin operasyonuyla ilgili sosyal medya paylaşımları nedeniyle ‘Halkı kin ve düşmanlığa tahrik etmek’ suçlamasıyla 22 Ocak’ta tutuklandı. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Kocaeli'yi sağanak vurdu, mahsur kalan 20 kişi kurtarıldı

SONRAKİ HABER

Tutuklu Gazeteci Mehmet Güleş: Savunmalara dahi el konuluyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...