25 Temmuz 2018 11:33

Tutuklu Gazeteci İdris Yılmaz’la dayanışma kampanyası

Elazığ Emek Gençliği, gazete ve yayınlara ulaşamayan Tutuklu Gazeteci İdris Yılmaz'ın yayın ihtiyaçlarını karşılamak üzere kampanya başlattı.

Fotoğraf: DİHABER

Paylaş

Tutuklu Gazeteci İdris Yılmaz ile dayanışma amacıyla Elazığ Emek Gençliği bir kampanya başlattı. İdris Yılmaz’ın maddi imkansızlıklar nedeniyle gazete ve kitaplara erişemediğinin aktarıldığı açıklamada Yılmaz’ın yayın ihtiyaçlarını karşılayacaklarını belirten Emek Gençliği, Yılmaz’ın ailesiyle görüşebilmesi için de girişimde bulunacaklarını duyurdu, Türkiye gençliğine tutuklu gazetecilerle dayanışma çağrısı yaptı.

Emek Gençliğinden yapılan açıklamada, Bölge’de yaptığı haberler sebebiyle 6 aydır tek kişilik hücrede tutuklu bulunan Gazeteci İdris Yılmaz’ın yaşadığı Van Erciş’ten 400 kilometre uzakta Elazığ Kapalı Cezaevinde 7 aydır tecrit altında tutulduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: Muhalif gazeteciliğe yapılan saldırılardan ‘nasibini alan’ İdris Yılmaz, o tek kişilik hücrede kendisine arkadaşlık eden kitap ve gazetelere maddi imkansızlıklardan kaynaklı ulaşamıyor. Ailesi ile görüşmesi de yine aynı sebepten dolayı mümkün değil. Tek sesliliği ilke edinmiş iktidarın basın ve medya üzerindeki tüm keyfi bastırma politikalarının en büyük kurbanı, mesleğin onurlu çalışanlarıdır. Bütün baskılara rağmen halkın haber alma hakkına sahip çıkmak uğruna cezaevlerinde yalnız bırakılanları, biz yalnız bırakmayacağız! Mesleğini icra edemez hale getirilmiş, tecrit altına alınmış bütün basın çalışanlarıyla dayanışma içinde olmak, basın üzerindeki korku politikalarına karşı atılmış bir adımdır diyerek başlattığımız bu kampanyamıza ses olun!

Elazığ Emek Gençliği olarak İdris Yılmaz şahsında gazetecilere yapılan baskı ve yıldırma politikalarına karşı onları yalnız bırakmayacağımızı bir kez daha ilan ediyoruz. Halkın haber alma hakkının önündeki bütün engellerin kaldırılması için mücadelemizi büyüteceğiz. Kürt-Türk her milliyetten Türkiye gençliğini İdris Yılmaz şahsında, basın üzerindeki korku politikalarına karşı, tutuklu gazetecilerle dayanışmaya çağırıyoruz. Biz Elazığ Emek Gençliği olarak üzerimize düşen sorumluluğun farkındayız. Bunun için İdris Yılmaz’ın yayın ihtiyaçlarını karşılayacağımızı belirtiyor ve onun ailesiyle görüşmesi için elimizden gelenin fazlasını yapacağımızın sözünü veriyoruz! Dayanışma elden ele! (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

ABD'li rahip Brunson, adli kontrolle ev hapsine alındı

SONRAKİ HABER

Basra’dan federal bölge statüsü talebi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...