28 Temmuz 2018 15:50

Dersim'de 3 gündür süren orman yangınına uçakla müdahale edildi

Dersim Pertek'te önceki akşam saatlerinde çıkan orman yangını henüz kontrol altına alınamadı.

Fotoğraf: Ferit Demir/DHA

Paylaş

Dersim'in Pertek ilçesi Çataksu köyü yakınlarındaki ormanlık alanda önceki gün akşam saatlerinde başlayan yangın henüz kontrol altına alınamadı. Bölgede 2 mezraya yayılma riski bulunan yangını söndürmek için çalışmalar sürerken yangın söndürme uçağı da devreye girdi.

Pertek ilçesine bağlı Çataksu köyü yakınlarında meşe ve ardıç ağaçlarının yoğunlukla bulunduğu ormanlık alanda, önceki gün akşam saatlerinde yangın çıktı.

Köylülerin ihbarıyla bölgeye Tunceli Orman İşletme Müdürlüğü'nden 1 arazöz, 1 yangın müdahale aracı, 1 iş makinesi ve 20 kişilik ekip sevk edildi. Tüm çabalara rağmen yangın henüz kontrol altına alınamadı. Arazinin engebeli olması nedeniyle bölgeye ulaşmakta güçlük çekildiği öğrenildi.

DERSİM'DE BİR İLK

Giderek büyüyen yangının çıkış nedeni henüz tespit edilemezken, Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre Dersim’de ilk kez havadan uçakla yangına müdahale ediliyor.

Adana’dan getirilen yangın söndürme uçağı ilçede bulunan Keban Barajı’nda su alarak yangına havadan müdahale etmeye başladı.

'YANGININ ÇIKIŞ NEDENİ BELLİ DEĞİL'

DHA'ya konuşan Orman İşletme Müdürü Özcan Yüksel öncelikle yangını kontrol altına almak ve söndürülmesine yoğunlaştıklarını belirterek, "Perşembe günü saat 17.00 sularında, bize gelen bir yangın ihbarı sonucu bölgedeki yangına ekiplerimizle ilk müdahaleyi yaptık. Şu an Çataksuyu ve Aşağı Yakabaşı köyleri arasındaki yangına ilk anda  10 kişilik ekip bir arazöz ve iş makinesiyle müdahele ederek geniş alana yayılmamasını sağladık. Ancak havaların aşırı sıcak olması, rüzgarın sert esmesi ve bölgedeki arazinin çok dik ve sarp bir yapıda olması nedeniyle  bazı bölgelere insan gücüyle müdahale edemedik. Yangın bölgesinin içinde  ardıç ağaçlarının çok fazla olması yangının hızla yayılmasına neden oldu. Yaygının kontrol altına alınmaması nedeniyle Orman Genel Müdürlüğü haraket merkeziyle görüştük Adana'daki bir yangın uçağı sabah saatlerinden itibaren  yangın bölgesine havadan müdahale etmeye başladı ve havadan müdahale halen devam ediyor. Umut ediyorum yangını akşam saatlerine kadar kontrol altına alır ve söndürürüz. Şu an ne kadarlık bir alanın yandığını tam bilmiyoruz yangının çıkış nedeni belli değil yangın söndürme çalışmalarına yoğunlaşmış durumdayız. Çalışmalar tamamlandıktan sonra adli ve idari işlemlere başlayacağız şimdi sadece yangının söndürülmesi için çalışıyoruz" dedi. (Dersim/DHA-MA)

ÖNCEKİ HABER

Zeytinburnu Belediyesindeki ihraç kararının yürütmesi durduruldu

SONRAKİ HABER

Çin'den 3. köprü ve BOTAŞ için 3.6 milyar dolar kredi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa