26 Temmuz 2018 11:55

CHP Milletvekili Atilla Sertel: TRT şirket haline getirildi

CHP İzmir Milletvekili Atilla Sertel, TRT'nin tarafsız bir kuruluş olmaktan çıktığını belirterek 'Recep Tayyip Erdoğan Radyo Televizyonu oldu' dedi.

CHP Milletvekili Atilla Sertel (Fotoğraf: Binnur Ege Gürün)

Paylaş

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, TRT’nin, artık tarafsız kuruluş olmaktan çıkarıldığını ve bir şirket haline getirildiğini savundu.

Atilla Sertel, Mecliste düzenlediği basın toplantısında Basın Kartı Komisyonunun artık olmadığı bir döneme girildiğini belirterek “Sarı basın kartı yerine saray basın kartı dönemi başlıyor” dedi. Bunun kabul edilemez olduğunu söyleyen Sertel, basın kartının basın meslek örgütleri tarafından verilmesi gerektiğine dikkat çekti.

TRT’de çalışanların emekliye sevk edilmek istendiğini ve TRT’de ‘ikna odalarının’ oluşturulduğunu dile getiren Sertel, bir yandan da Başbakanlıktan 600 kişinin TRT’ye nakledildiğini duyduklarını söyledi.

TRT’nin, artık tarafsız kuruluş olmaktan çıkarıldığını ve tek adam keyfi yönetimiyle bir şirket haline getirildiğini dile getiren Sertel, şunları kaydetti: Eğer ‘TRT’de çok sayıda insan istihdam ediliyor’ diye bir gerekçe ortaya konuluyorsa bu AKP’nin kendiyle çelişmesidir çünkü AKP döneminde TRT’ye çok sayıda insan alındı. TRT, Recep Tayyip Erdoğan Radyo Televizyonu oldu. Son seçimlerde de bu açıkça kendini göstermiştir. Adaletsizlik ve eşitsizlik çok açık şekilde ortadadır. TRT’nin halktan topladığı paraları, dış yapımlarla bazı kimselere peşkeş çektiğini biliyoruz. Türkiye’de yaşayan bütün insanlarımızı, TRT’nin yeniden ayağa kalkması için mücadeleye çağırıyorum. (Ankara/AA)

ÖNCEKİ HABER

TÜİK verilerine göre gazete ve dergilerin sayısı da tirajı da azaldı

SONRAKİ HABER

Gazeteciler haberi Twitter’dan takip ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...