25 Temmuz 2018 09:06

Telefonlar çekmiyor diye kıyıya yanaşan gemi karaya oturdu

İsveç’te 'telefonlar daha iyi çeksin' diye kıyıya yaklaşan yük gemisi karaya oturdu.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

İsveç’te bir yük gemisi “telefonlar daha iyi çeksin” diye kıyıya yaklaşınca karaya oturdu. Savcı Robert Knutsson, olayın “oldukça sıra dışı” olduğunu ve içkili olduğu anlaşıldığı için gözaltına alınan zabitin (Chf. Officer) sorgusunun sürdüğünü söyledi.

Almanya’nın kuzey batısındaki Cuxhaven Limanı’ndan Stockholm’e gitmek için yola çıkan Makassar Highway adlı gemi, gecenin geç saatlerinde Västervik kıyılarında karaya oturdu. 150 metre uzunluğundaki gemide 1300 otomobilin bulunduğu belirtiliyor.

Büyük bir çoğunluğu Polonyalı olan gemi mürettabatı, polise telefonların çekmesi için kıyıya yanaştıklarını söyledi. Polisin yaptığı araştırma geminin 14 knopp (saatte 28 kilometre) hızla seyir halindeyken karaya oturduğunu gösterdi.

Västervik Sahil Güvenlik Şefi Per-Åke Eriksson, geminin 14 knopp hızla giderken karaya vurduğu için gövdesinde ciddi hasar olabileceğini ve durumun tam olarak anlaşılması için dalgıçları görevlendirdiklerini söyledi.

Telefonda konuşmak için kıyıya bu kadar yaklaşmanın akılcı olmadığını söyleyen Savcı Knutsson, ”Araştırmanın sonuçları geminin dikkatsizlikten mi yoksa bir kaza sonucu mu karaya oturduğunu gösterecek” dedi. (Stockholm/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Berivanların kamyon kasasında ölüm yolculuğu

SONRAKİ HABER

Günlük 10 dolarla 13 ülke, 108 şehir gezdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...