24 Temmuz 2018 11:49

HDP'li Kenanoğlu, Armutlu Cemevine yapılan baskını sordu

HDP Milletvekili Ali Kenanoğlu, Sarıyer'deki Armutlu Cemevi'ne 19 Temmuz'da yapılan polis baskınını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

ARŞİV | Fotoğraf: Pirha

Paylaş

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu, İstanbul'da bulunan Armutlu Cemevi'ne yapılan polis baskınında yaşananları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya sordu.

HDP İstanbul Milletvekili Ali Kenanoğlu 19 Temmuz 2018’de İstanbul’un Sarıyer ilçesinde bulunan Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD)’ne bağlı Armutlu Cemevi’ne uzun namlulu silahlarla polis baskınıyla ailgili soru önergesi verdi. Baskın sırasında çok sayıda kişinin kötü muameleye maruz bırakıldığını ve gözaltına alındığını belirten Kenanoğlu, “Aleviler tarafından ibadethane olarak kabul gören Cemevi’nde son derece çirkin, rencide edici olaylar (duvarlara sprey ile yazılama, kapıları zorla kırma, içerde bulunan eşyalara zarar verme, koridorlara baskını gerçekleştiren polislerce idrar yapılması) meydana gelmiştir” dedi.

Aleviler tarafından ibadethane olarak kabul edilen bir mekânın böylesi bir muameleye maruz bırakılmasının bakanlık politikası mı olduğunu soran Kenanoğlu, baskın sırasında Cem Evi’nde sergilenen ve Aleviler tarafından onur kırıcı, rencide edici olarak addedilen davranışların müsebbiplerine ne gibi yaptırımlarda bulunulduğuna da yanıt istedi. Kennaoğlu, “Hükumet ve/veya Bakanlık tarafından bu olaylar sebebiyle Aleviler’den özür dilenecek midir?​” dedi. (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Babası dahil 4 kişinin istismarı, yazdığı mektupla ortaya çıktı

SONRAKİ HABER

İstanbul’da ekmeğe 25 kuruş zam

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa