24 Temmuz 2018 10:18

Devlet Denetleme Kuruluna verilen süper yetkiye tepki

CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunun süper yetkilerle donatılmasını eleştirdi.

Fotoğraf: TBMM TV ekran görüntüsü

Paylaş

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Meclis Genel Kurulunda söz alarak meslek örgütleri, sendikalar, dernekler ve vakıfları denetleme yetkisi verilen Cumhurbaşkanlığı Devlet Denetleme Kurulunun (DDK) denetledikleri kurumların yöneticilerini görevden uzaklaştırma yetkisiyle donatılmasını eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığının, kanun hükmünde kararnamelerinin yaşamımızla ilgili çok önemli değişiklikler içerdiğine dikkat çeken Gürer, “Devlet Denetleme Kurulu, kamu kurum, kuruluşlarının yanı sıra meslek örgütlerini, dernekleri, vakıfları denetleyebilme yetkisiyle donandı. Ayrıca DDK grup başkanı denetleyebildiği meslek örgütü, sendika başkanı ya da yöneticiyi görevden uzaklaştırma gücüne erdirildi. DDK’nin artık süper yetkileri var” dedi.

“Bu uygulamalarla sendikaların, meslek örgütlerinin, derneklerin Cumhurbaşkanlığı bürolarına dönüştürülmesi mi amaçlanmaktadır?​” diye soran Gürer, devam etti: Anayasamız ile ILO Sözleşmelerine aykırı bir durum değil midir? 12 Eylül Anayasasında benzer düzenlemeler 1990’larda kaldırılmıştı. Daha sert uygulamaların yaşama geçirildiği yerde demokrasiden söz edilebilir mi? OHAL yerine getirilen bu düzenlemenin yanında kanun hükmünde kararnamelerle herkesin tek tip düşüncesi mi amaçlanmaktadır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Merkez Bankası faiz artırmadı, dolar 4.91'e fırladı

SONRAKİ HABER

Adana'da uyarılara rağmen önlem alınmayan hastanede doktor darbedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa