23 Temmuz 2018 10:52

Kapalıçarşı kapısına asılan Nusr-Et tabelası kaldırıldı, ceza kesildi

Tarihi Kapalıçarşı'nın Sandal Bedastanı Kapısı'na, Nusr-Et lokantasının tabelası asıldı. Uygulamaya sosyal medyada tepki yağdı.

Fotoğraf: @onuryuksel/Twitter

Paylaş

Nusr-Et markasının kurucusu Nusret Gökçe, İstanbul’un turizminin kalbi Kapalıçarşı’ya da şube açtı. Gelen tepkiler üzerine İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kapalıçarşı'daki 'Nusr-Et' tabelasının kaldırıldığını ve ceza kesildiğini açıkladı.

Sosyal medya paylaşımları ve tuz serpme (saltbae) hareketiyle sık sık gündeme gelen Gökçe, bu kez tepkilerin hedefi oldu. Gazete Duvar’ın haberine göre Kapalıçarşı’daki şubesi için Gökçe, Sandal Bedastanı Kapısı’na tabela astırdı. Tarihi yapıya asılan tabela, sosyal medyada tepkilere neden oldu.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ ÇEKTİ

Sosyal medyada vatandaşların konuyla ilgili yazdıkları şöyle:

Onur Yuksel@onuryuksel: Şu rezilliği dünyanın başka bir yerinde göremezsiniz (Kapalı Çarşı Sandal Bedeste’ni girişi)

Çirkin İstanbul@CirkinIstanbul: Uçuşan kablolar, tarihi yapıya monte edilmiş kameralar ve Nusr-et.Kapalıçarşı yeni sezona hazır.

Esra Ç.@dygesra: Ama bence küçük kalmış. Kapalı çarşı komple kapatılıp tamamı kendisine tesis edilmeliydi. Ne gerek var böyle tarihi değerleri geleceğe taşımaya?? !!!

Mehmet Dilbaz@mehmet_dilbaz: Nusret gibi bir dünya markasını şu daracık Sandal Bedesteni'ne hapsetmek terbiyesizliktir! Ayasofya'nın bir bölümü bu arkadaşa tahsis edilmeli, olmadı Dolmabahçe Sarayı'nın büyük muayede salonuna da şube açmasına izin verilmelidir!!!

KALDIRILDI VE CEZA KESİLDİ

Tepkilerin ardından Twitter hesabından açıklama yapan İstanbul İl Kültür ve Turizm Müdürü Coşkun Yılmaz, tabelanın kaldırıldığını ve ceza kesildiğini ifade etti.

Bebek’te bulunan Nusr-Et Steakhouse, Beşiktaş Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından ruhsatı olmadığı gerekçesiyle geçen günlerde mühürlenmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Filyos'taki Mustafa Ceceli konseri halk tepkisi üzerine iptal edildi

SONRAKİ HABER

Marmara'da serin ve yağışlı hava etkili olacak

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...