21 Temmuz 2018 04:30

ABD’den Türkiye’nin borç almasına engel

ABD’de Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili altı senatör, Rahip Andrew Brunson'ın tutukluluğu sebebiyle Türkiye'yi kısıtlayan bir yasa tasarısı sundu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

ABD’de Cumhuriyetçi ve Demokrat Partili altı senatörün, “Türk hükümeti ABD vatandaşlarını haksız yere tutuklamaya son verene dek” Türkiye’nin uluslararası mali kuruluşlardan borç almasını kısıtlayan bir yasa tasarısı sunduğu belirtildi.

Senato Dış İlişkiler Komitesinden yapılan yazılı açıklamada, ‘Türkiye Uluslararası Mali Kurumlar Yasası’ adı verilen tasarıda, Dünya Bankası ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankasının ABD’li başkanlarına, insani amaçlar dışında Türkiye’ye gelecekte verilecek kredilere karşı çıkması direktifi veriliyor.

RAHİP BRUNSON’UN BIRAKILMAMASI ÜZERİNE...

Tasarıda “Türkiye, çifte vatandaşlar da dahil ABD vatandaşlarını ve Türkiye’deki ABD misyonlarında çalışan yerel personeli keyfi bir şekilde tutuklamaya veya hareket özgürlüklerini ihlal etmeye son verene dek” borç kısıtlamalarının sürmesi gerektiği vurgulanıyor.

Türkiye ve Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD), iş birliği fonu kurulması üzerinde anlaşmış, ocak ayında İstanbul’da düzenlenen imza törenine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Dönemin Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katılmıştı.

ABD’nin Kuzey Carolina eyaletinde doğan 50 yaşındaki Andrew Brunson, 23 yıldır Türkiye’de yaşıyordu ve tutuklandığı sırada süresiz oturma izni başvurusu yapmaya hazırlanıyordu. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tuzla'daki kimyasal atık skandalı davasında şüphelilere hapis istemi

SONRAKİ HABER

İngiltere’de çocuklar casus olarak kullanılıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...