19 Temmuz 2018 03:50

Trump'tan tutuklu rahip için Erdoğan'a çağrı: Rehin tutuluyor

Türkiye'de tutuklu bulunan Amerikalı Rahip Andrew Craig Brunson için çağrı yağan Trump: Rehine olarak tutuluyor. Erdoğan bir şeyler yapmalı.

Fotoğraf: Shealah Craighead/Beyaz Saray

Paylaş

ABD Başkanı Donald Trump, İzmir’de tutuklu bulunan Rahip Andrew Craig Brunson’ın serbest bırakılması çağrısında bulundu.

Yirmi yılı aşkın süredir Türkiye’de yaşayan ve 9 Aralık 2016’da tutuklanan ABD’li Protestan Din Adamı Brunson, ‘Fethullah Gülen yapılanmasının üst düzey yöneticileriyle bağlantı kurmakla’ ve ‘PKK örgütünü desteklemekle’ suçlanıyor. Brunson hakkında ‘Örgüte üye olmamakla birlikte örgüt adına suç işlediği’ gerekçesiyle 15 yıla kadar, ‘casusluk yaptığı’ suçlamasından ise 20 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor. ABD’li papazın tutuklanması Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerin gerilmesine neden olmuştu.

DÜN TAHLİYE ÇIKMADI

ABD’nin serbest bırakılmasını istediği Brunson hakkında dün yapılan duruşmada tahliye kararı çıkmadı. 

Bu gelişmenin ardından ABD Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sosyal medya üzerinden çağrıda bulundu.  

'REHİNE'

Trump gece saatlerinde Twitter üzerinden, yaptığı açıklamada şöyle dedi: “Amerikalı saygıdeğer rahip Brunson’ın cezaevinden salıverilmemesi tam bir utanç. Çok uzun zamandır rehine olarak tutuluyor. Erdoğan bu harika Hristiyan eş ve babanın serbest kalması için bir şeyler yapmalı. O yanlış hiçbir şey yapmadı ve ailesinin ona ihtiyacı var.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

BM’den Gazze için ‘acil önlem’ çağrısı

SONRAKİ HABER

Fransa’da 'mülteci hakkı' diyene gözaltı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...