20 Temmuz 2018 15:08

G9: TRT’de tarihin en büyük kadrolaşma harekatı yürütülüyor

G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu, TRT çalışanlarının 'istihdam fazlası personel' denilerek kurumdan uzaklaştırılmasına tepki gösterdi.

TRT logosu

Paylaş

G9 Gazetecilik Örgütleri Platformu, ‘TRT’de dönüşüm adı altında kurum çalışanlarının ‘istihdam fazlası personel’ denilerek kurumdan uzaklaştırılmak istenmesine tepki gösterdi. Platformdan yapılan açıklamada, “TRT’nin deneyimli, bilgili, birikimli yayıncılarını kurumdan uzaklaştırmak için  AKP 10 yılda üçüncü emekliliğe teşvik düzenlemesini yaptı. Türkiye Büyük Millet Meclisini devre dışı bırakarak ülkeyi kanun hükmünde kararnamelerle  ve Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ile yöneten AKP, TRT tarihinin en büyük kadrolaşma harekatını başlattı” ifadeleri yer aldı.

TRT yönetiminin 2 bin kişiyi emekli etmek, 3 bin kişiyi ise  diğer kamu kurumlarına göndermek için  hazırlık yaptığının vurgulandığı açıklamada, “703 sayılı KHK ile TRT’de  emekliliğe teşvik düzenlemesi ve Yönetim Kurulu tarafından belirlenecek ‘istihdam fazlası personel’in diğer kamu kurumlarına gönderilmesine ilişkin düzenleme yapıldı.”

‘DENEYİMLİ EMEKÇİLER ATIL HALE GETİRİLİYOR’

TRT çalışanlarına emeklilik baskısı yapıldığına dikkat çeken G9’un açıklaması şöyle devam etti: “TRT kapatılmıyor, küçültülmüyor ve özelleştirilmiyor ama ‘istihdam fazlası personel’ yaftasıyla deneyimli, bilgili, birikimli TRT emekçilerine ‘Ya emekli ol, ya da diğer kamu kurumlarına gideceksin’ denilerek ‘atıl’ hale getiriliyor. TRT emekçileri, ‘Emekli olmayanlar ve diğer kamu kurumlarına gönderilmeyenler TRT’de kadrolu çalıştırılmayacak, özel hukuk hükümlerine tabi personel olarak istihdam edilecek’ denilerek tehdit ediliyor.”

Platformda yer alan, Avrupa Gazeteciler Birliği (AEJ) Türkiye Temsilciliği, Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), Parlamento Muhabirleri Derneği (PMD), Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS), Türkiye Basın Yayın Matbaa Çalışanları Sendikası (DİSK Basın-İş) tarafından imzalanan açıklamada, TRT çalışanlarıyla dayanışma vurgusu yapıldı: “TRT yönetimini bu haksız uygulamadan vazgeçmeye çağırıyoruz. TRT emekçilerinin haklarını savunma mücadelesi veren HABER-SEN ile bu haklı mücadelede dayanışma içinde olduğumuzu bildiriyoruz.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İş yerinin deposunda intihar etti

SONRAKİ HABER

Şırnak’ta 100’ü aşkın ölüme tek soruşturma 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...