20 Temmuz 2018 08:28

Hulusi Akar'dan bedelli açıklaması: Gerekli koordinasyon yapıldı

Bakan Hulusi Akar, bedelli askerlikle ilgili 'Milli Savunma Bakanlığı bünyesinden ilgili birimlerle gerekli koordinasyon yapıldı' dedi.

Fotoğraf: Raşit Aydoğan/AA

Paylaş

Milli Savunma Bakanı Akar, bedelli askerlikle ilgili "Çıkacak yasanın da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, TBMM'ye gönderilen 'bedelli askerlik' kanununa ilişkin açıklama yaptı. Akar, şunları kaydetti:

"Bedelli askerlikle ilgili Milli Savunma Bakanlığı bünyesinden ilgili birimlerle gerekli koordinasyon yapıldı. Bu çalışma meclise sunuldu. Bu çerçevede gerekli sonuçları takip ediyoruz. Çıkacak yasanın da hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

AKP Grup Başkanı Naci Bostancı da bedelli askerlikte şart koşulan 28 günlük eğitimde neler yapılacağını açıklamıştı. Bostancı, 28 günlük eğitim sürecinde askeriye, toplumsal hayat, Türkiye'nin jeopolitiği, tarihi ve geleceği konusunda dersler verileceğini söylemişti.

Bedelli askerlik düzenlemesinin de yer aldığı 18 maddelik torba yasa TBMM'de 23 Temmuz Pazartesi günü görüşülecek. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

'Niye dövmen var' deyip bıçakladılar

SONRAKİ HABER

Helsinki zirvesinden atılan gazeteci: Nükleer silahlanmayı soracaktım

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...