19 Temmuz 2018 03:47

Myrleia antik kentinin AVM yapılması için imar affı başvurusu

Mudanya'nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia antik kentinin üzerine AVM yapılabilmesi için imar affı başvurusu yapıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Mudanya'nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia antik kentinin üzerine alışveriş merkezi yapılmasına ilişkin dava süreci devam ederken yer sahibi Özdilek Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Özdilek, antik kenti alışveriş merkezi olarak kullanmak için imar affına başvurdu. Belediye ise bu karar karşı, antik kentin geleceğe özgün haliyle bırakılabilmesi için kamulaştırma kararı aldıklarını açıkladı. 

AVM inşaatıyla ilgili süren dava için “bilirkişi raporuna” dayanarak verilen ret kararı, bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğu nedeniyle Danıştay 14. Dairesi tarafından bozulurken, yargının arkasından dolanarak AVM’yi açmak isteyen Özdilek, imar affını fırsat bilerek, Yapı Kayıt Belgesi aldı. Mudanya’da toprağın altında yatan tarihsel zenginliğin, sermayenin ve bireylerin özel çıkarları doğrultusunda yok edilmesine izin vermeyeceklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, alanın kamulaştırılması için çalışmalara başladı. Başkan Türkyılmaz, “Sonuna kadar Myrleia için yasaların getirdiği ölçüde tüm hakkımızı kullanacağız” dedi.

‘TARİHİ TALANA GEÇİT YOK!’

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, Ömerbey Mahallesi’nde bulunan ve üzerine AVM inşaatı yapılan antik kentin geleceğe özgün haliyle bırakılabilmesi için kamulaştırma kararı aldıklarını söyledi. Belediye avukatlarınca açılacak kamulaştırma davası ile imar affının arkasına sığınarak Mudanya’nın tarihini yok etmek isteyenlere izin vermeyeceklerinin altını çizen Başkan Türkyılmaz,  “Günlerce nöbetler tuttuk, gerekirse yine tutarız. Bu tarihsel değere hep birlikte sahip çıkacağız. Tarihi talana geçit vermeyeceğiz” diye konuştu.

NE OLMUŞTU?

Danıştay 14. Dairesi, Myrleia antik kenti üzerine yapılan AVM inşaatıyla ilgili süren dava için “bilirkişi raporuna” dayanarak verilen ret kararını, bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğu nedeniyle bozdu. Mudanya’nın ilk kurulduğu yer olan Myrleia antik kenti’nin üzerine alışveriş merkezi yapılmasına ilişkin süren davada son sözü Danıştay söylemişti. AVM inşaatıyla ilgili süren dava için “bilirkişi raporuna” dayanarak verilen ret kararı, bilirkişi olarak atanan kişilerin görev alanlarının uyumsuzluğu nedeniyle Danıştay 14. Dairesi tarafından bozuldu. Danıştay 14. Dairesi, bilirkişi heyeti içinde en az bir arkeolog ile mimar ya da inşaat mühendisinin olmamasını eleştirerek davanın yeniden görülmesini istedi. (Bursa/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

3 askeri hakim meslekten ihraç edildi

SONRAKİ HABER

BM’den Gazze için ‘acil önlem’ çağrısı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa