18 Temmuz 2018 15:08

Ford'da 'Kesinti yok' diyen Türk Metal'e işçilerin cevabı gecikmedi

Ford Otosan, Kocaeli Yeniköy fabrikasında üretimi 3 gün durdurma kararı aldı, sendika ücret kesintisini yalanladı. İşçilerin cevabı gecikmedi.

Fotoğraf: Land Rover MENA/Flickr (CC BY 2.0)

Paylaş

Ford Otosan'ın Kocaeli Yeniköy fabrikasında daha önce üretimdeki durdurma nedeniyle ücretlerde yüzde 24'lük bir kesintinin yapılacağını bildiren Türk Metal Sendikası, Evrensel'de çıkan haber sonrası bugün bunun doğru olmadığını öne sürdü. Ama işçilere gelen mesaj sendikayı yalanlıyor.

Ford Otosan yönetimi, Kocaeli Yeniköy fabrikasında parça eksikliği gerekçesi ile üretimi bu hafta 3 gün durdurma kararı almış, fabrikada örgütlü Türk Metal Sendikası ise işçilerin telefonlarına gönderdiği kısa mesajla üretim yapılmayan günler için işçi ücretlerinden yüzde 24'lük kesinti yapılacağını bildirmişti.

'BİZ DANDİK SENDİKA MIYIZ?'

Gölcük'te bir yerel gazetenin konuya ilişkin sorularını yanıtlayan Türk Metal Sendikası Gölcük Şube Başkanı Mehmet Şener, fabrikada parça eksikliği nedeniyle duruş olacağını doğrularken, işçi ücretlerinde kesinti olacağı yönünde mesaj gönderdiklerini ise yalanladı. Gölcük Vizyon gazetesinde yer alan habere göre sendikanın işçilere böyle bir mesaj göndermediğini iddia eden Şener, haberde, "Ne yevmiye kesintisi. Biz dandik sendika mıyız? Böyle bir kesinti yok" ifadeleri kullandı.

'YÜZDE 76'LIK ÖDEME YAPILACAK'

İşçilerin ve kamuoyunun yanlış bilgilendirdiğini ifade eden ve ücret kesintisini yalanlayan Şener'e tepki gösteren işçiler ise gazetemizle kendilerine gelen kısa mesajı paylaştı.

İşçiler tarafından Evrensel'e gönderilen mesajın Türk Metal Sendikası Yeniköy Baştemsilcisi Yasin Galyan tarafından gönderildiği açık bir şekilde görülürken, mesajda “Şanzıman üretimi sıkıntısı sebebiyle bu çalışmadığımız 16, 20, 21 Temmuz günleri için sigorta primlerimiz ve sosyal haklarda kesinti olmayacaktır. Ücret olarak da yüzde 76'lık ödeme yapılacaktır. İyi istirahatler” ifadeleri kullanılıyor.

(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Rahip Brunson’a tahliye çıkmadı

SONRAKİ HABER

AB’den çelik sektörüne koruma

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...