18 Temmuz 2018 05:28

Şule Çet soruşturmasında deliller karartılmış

Şule Çet'in ölümüne ilişkin soruşturmada Aksu'nun kolundaki Çet'e ait tırnak izleri rapora yazılmadı, içki şişeleri de ortadan kaldırıldı.

Fotoğraf: Facebook

Paylaş

Üniversite öğrencisi Şule Çet'in Ankara’daki bir plazanın 20'nci katından "şüpheli bir şekilde düşerek" yaşamını yitirmesine ilişkin  yeni bulgular ortaya çıktı. Şüpheli Çağatay Aksu’nun kolundaki Çet’e ait tırnak izlerinin ilk muayenede rapora yazılmadığı ve evdeki içki şişelerinin de saklandığı anlaşıldı.

Cumhuriyet'ten Alican Uludağ'ın haberine göre; Başkentte bir plazanın 20. katından şüpheli şekilde düşerek yaşamını yitiren üniversite öğrencisi Şule Çet’in (20) ölümü sonrasında yeni bulgular ortaya çıktı. 

KOLUNDAKİ İZ RAPORA GİRMEDİ

Soruşturma kapsamında daha önce iki kez gözaltına alınıp serbest bırakılan ancak kamuoyunun tepkisi üzerine 3. gözaltıda tutuklanan Çağatay Aksu, olaydan sonra gözaltına alındığında sağlık kontrolü için hastaneye sevk edildi ve muayeneden geçirildi. Bu sırada Çağatay Aksu’nun kolunda boğuşma sırasında Şule Çet’in tırnaklarının izi vardı. Ancak doktorlar ve polisler bunu görmedi ve rapora işlenmedi. En önemli deliller arasındaki bu durum gizlendi fakat sonraki süreçte açığa çıktı. 

ŞİŞELER ORTADAN KALDIRILDI

Şule Çet’in plazaya giriş görüntüleri de dosyaya girmiş, bunlar medyaya yansımıştı. Çet ailesinin avukatı Umur Yıldırım, görüntülerde Çet’in elindeki poşette içki olduğunu, ancak Çet’in ölümünün ardından polisin dairede yaptığı incelemede bu içki şişelerine rastlanmadığını belirtti. Çağatay Aksu’nun Şule Çet ile birlikte içki içerkenki görüntülerini sosyal medyada paylaşmasına karşın olay sonrasında bu şişelerin olmayışı delil karartıldığını ortaya koydu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Parke taşlı saldırıya maruz kalan doktor ağır yaralandı

SONRAKİ HABER

Star Rafineri'de 800 işçi zehirlendi, yemek şirketi 'psikolojik' dedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...