14 Temmuz 2018 11:14

Diyanet'ten ‘TRT'de Gülen skandalı’ açıklaması

Diyanet İşleri Başkanlığı sözleri Fethullah Gülen’e ait bir şarkının TRT Diyanet’te yayınlanmasına ilişkin açıklama yaptı.

TRT logosu

Paylaş

Sözleri Fetullah Gülen’e ait bir şarkının TRT Diyanet'te yayımlanmasına ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklama şöyle; “2012 yılı arşivlerinde yer alan 'Ahmet Hatipoğlu ile Tasavvuf Musikisi' programının TRT Diyanet ekranında 22.06.2018 tarihinde yayınlandığı ve yayın esnasında bestesi Devlet Musikisi Tasavvuf Müziği Korosu Şefi Ahmet Hatipoğlu’na ait olan bir eserin güftesinde Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması elebaşı Fethullah Gülen’in isminin geçtiği fark edilmiştir.

Gerekçesi her ne olursa olsun, böyle bir yanlışı tasvip etmek kesinlikle mümkün değildir.

Bu nedenle Başkanlığımız tarafından söz konusu programla ilgili ihmalde kasıt ihtimalinin bulunup bulunmadığını tespit etmek üzere derhal harekete geçilmiş, 23.06.2018 tarihinde yayından sorumlu personel hakkında idari soruşturma ivedilikle başlatılmıştır.

İdari soruşturma neticesinde, sorumluluğu tespit edilen personelin görevine son verilmiş olup adli soruşturma süreci devam etmektedir. Diyanet İşleri Başkanlığı, din istismarı konusunda milletimizi bilinçlendirmeyi ve hain terör örgütü FETÖ ile mücadeleyi kesintisiz sürdürmektedir.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Toz şeytanı

SONRAKİ HABER

Türkiyeli ve Suriyeli tarım işçilerinin birliği sonuç verdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...