İhraç edilen akademisyen Uysal'ın eşyalarını almasına izin verilmedi

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden KHK ile ihraç edilen barış akademisyeni Prof. Dr. Ayşen Uysal'ın odasındaki eşyaları almasına izin verilmedi.

13 Temmuz 2018 11:39
Son Güncellenme Tarihi: 13 Temmuz 2018 15:09
Paylaş

Dokuz Eylül Üniversitesi'nden OHAL KHK'si ile ihraç edilen barış akademisyeni Prof. Dr. Ayşen Uysal'a odasındaki eşyaları alması için izin verilmedi. Üniversite yönetimi gerekçe olarak savcılık kararı olmamasını gösterdi. Yaşananlar üzerine açıklama yapan Uysal, "Bizi bu vicdansız uygulamalardan umut kurtaracak" dedi.

Geçtiğimiz pazar günü yayınlanan 701 sayılı KHK ile birlikte Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 12 barış imzacısı akademisyen, görevlerinden ihraç edildi. İhraç edilen akademisyenler arasında yer alan İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Ayşen Uysal bugün eşyalarını almak için fakülteye gitti.

Bu talep fakülte yönetimi tarafından kabul görmedi ve Uysal'ın 12 yıldır kullandığı odasına girmesine ve eşyalarını almasına izin verilmedi. Gerekçe olarak ise savcılık kararını olmaması gösterildi.

Fakülte yönetimi ile görüşen Uysal'ın avukatı Arif Ali Cangı'ya, konunun savcılığa intikal ettirileceği ve savcının vereceği karar doğrultusunda hareket edileceği söylendi.

Savcılık, arama yapmak isterse Ege Üniversitesi'ndeki gibi akademisyenlerin odaları aranacak. Gerek görmez ise eşyalar teslim edilecek.

'BİZİ UMUT KURTARACAK'

Uysal'ı akademisyen dostları ve öğrencileri yalnız bırakmadı. Fakülte kantini önünde yaptığı konuşma ile düşüncelerini dile getiren Uysal, odasının meslektaşlarına sürekli açık olduğunu hatırlattı. "Hiç bir zaman sadece benim odam olmadı ve yaşayan bir oda oldu, dört duvar olmadı" diyen Uysal sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hiç bir zaman boş kalmadı. Bir çok toplantı ve ders yaptık. Güzeldi. Buradan ayrılıyoruz. Mekanlar bizimler güzel. Burayı terk ediyoruz. Başka mekanları güzelleştireceğiz. Güzelliklere birlikte yürüyeceğimize inanıyorum. 12 yılda binlerce öğrencinin hayatına değdik. Umut orada aslında ve bizi o umut kurtaracak. Bu uygulamalardan vicdanları rahatsız olan öğrencilerimiz kurtaracak. Birlikte kurtulacağız birlikte mutlu olacağız. Ben buna çok inanıyorum." (İzmir/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Engin Altay'dan İnce'ye yanıt: Karar benim değildir, onundur

SONRAKİ HABER

Köpeklerin çöp kamyonuna atıldığı görüntülere dair açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...