13 Temmuz 2018 10:10

'Arin bebek hâlâ hastaneye götürülmedi'

Annesiyle birlikte Urfa Cezaevinde kalan astım hastası Arin bebeğin acil sevk kararına rağmen bir haftadır hastaneye götürülmediği aktarıldı.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Annesiyle birlikte Urfa Cezaevinde kalan astım hastası Arin bebeğin bir hafta önce acil olarak hastaneye sevkinin yapıldığı ancak götürülmediği öğrenildi. Babası Mihdi Yılmaz, Arin bebeğin sürekli ateşlendiğini söyledi.

Urfa 2 No’lu T Tipi Kapalı Cezaevinde annesi Esma Yılmaz ile birlikte kalan bir yaşındaki Arin bebeğin bir hafta önce acil olarak hastaneye sevkinin yapıldığı; ancak hâlâ hastaneye götürülmediği öğrenildi.

Cezaevine eşi ve çocuğunu ziyarete giden Mihdi Yılmaz, Arin bebeğe verilen yanlış ilaçların değiştirildiğini; ancak yeni ilaçların hâlâ verilmediğini belirtti. Yılmaz, astım hastası olan çocuğuna ilaçlarının verilmediğini ve ateşin 39.5’lere kadar çıktığını belirtti.

Yılmaz, ayrıca cezaevinin sıcak olmasından dolayı Arin’in pişik olduğunu ve pişik ilaçlarının dahi verilmediğini söyledi. Bir an önce kızının hastaneye sevkinin yapılmasını isteyen baba Yılmaz, “Artık perişan olduk. Ya eşimi denetimli serbestlikle bıraksınlar ya da sevkini Mardin’e yapsınlar. Ben çocuğumu gündüz tedaviye, akşam annesinin yanına götürebileyim” dedi.

Yılmaz, 3 tane daha çocuğunun olduğunu ve onların da annesiz büyüdüğünü söyledi. (Ankara/MA)

ÖNCEKİ HABER

Mithat Fabian Sözmen'le Dünya Kupası'nda finale doğru

SONRAKİ HABER

Boğaz Adası'nda mahsur kalan mültecilerin tamamı kurtarıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...