11 Temmuz 2018 13:44

Ankara’daki LGBTİ+ etkinlik yasağı AİHM’ye taşındı

Kaos GL, Ankara Valiliğinin süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağını Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne taşıdı.

Fotoğraf: Cem GÜL

Paylaş

Ankara Valiliğinin süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağı AİHM’ye taşındı. Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin ihlal edildiğini belirten Kaos GL, mahkemeden tedbir kararı talep ediyor.

Kaos GL Derneği, Ankara’da Kasım 2017’de ilan edilen “süresiz LGBTİ+ etkinlik yasağını” Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) taşıdı. Kaos GL geçtiğimiz aylarda yasakla ilgili Ankara 4. İdare Mahkemesi’ne başvurmuş, mahkemenin yürütmeyi durdurma talebini reddetmesi üzerine Anayasa Mahkemesi’ne başvurmuştu. Kaos GL’den Yıldız Tar’ın haberine göre AYM’nin de tedbir talebini reddetmesinin ardından iç hukuk yollarının tükenmesiyle, Kaos GL AİHM’ye gitti.

Kaos GL Derneği adına Yönetim Kurulu Başkanı avukat Yasemin Öz ile avukatlar Hayriye Kara ve Kerem Dikmen’in yaptığı başvuruda, Ankara Valiliği’nin “toplumsal hassasiyet ve duyarlılıklar”, “kamu güvenliği”, “genel sağlık ve ahlakın korunması” ve “başkalarının hak ve özgürlüklerinin korunması” gerekçeleriyle Ankara’daki LGBTİ+ etkinliklerini süresiz olarak yasaklamasının Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin (AİHS) çeşitli maddelerini ihlal ettiği belirtildi. Avukat Dikmen, başvuruya ilişkin “Eğer AİHM tedbir kararı verirse bu yürütmeyi durdurma kararının üreteceği sonuçla aynı sonucu üretecek ve geç kalınmış da olsa hak ihlallerinin önüne geçilmesini sağlayacak” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Pizzaya tüküren kuryeye ağır ceza mahkemesinde dava açıldı

SONRAKİ HABER

Telefonunda 'Newroz Piroz Be' yazan mülteciye sınır dışı kararı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...