09 Temmuz 2018 21:37

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir?

Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin ilk Sağlık Bakanı Fahrettin Koca kimdir?

Fotoğraf: Mehmet Ali Özcan/AA

Paylaş

Fahrettin Koca, 1965'te Konya'da doğdu.

İlk ve orta öğrenimini doğduğu kentte, liseyi Bursa Erkek Lisesi'nde bitiren Koca, İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi'ni 1988'de tamamlayarak tıp doktoru unvanını aldı.

İhtisasını İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Ana Bilim Dalı'nda tamamlayarak 1995'te Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı olan Koca, çeşitli sağlık kurumlarında hekimlik ve medikal direktörlük görevlerinde bulundu.

Başkanı olduğu Türkiye Eğitim Sağlık ve Araştırma (TESA) Vakfı tarafından 2009 yılında kurulan İstanbul Medipol Üniversitesinin Mütevelli Heyeti Başkanlığını yürüten Koca, aynı zamanda Dış Ekonomik İlişkiler Konseyi (DEİK) Eğitim Komitesi İş Konseyi Başkan Yardımcılığını, Vakıf Üniversite Hastaneleri Derneğinin Başkanlığını ve Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Hizmet İhracatçıları Birliği Sağlık Hizmetleri Komitesi Başkanlığını yapıyor.  

Fahrettin Koca, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemin ilk kabinesinde Sağlık Bakanlığına getirildi. (AA)

KARAYOLLARI ARAZİSİ, MEDİPOL VAKFI'NA KİRALANMIŞTI

İstanbul Kavacık’ta bulunan, Karayolları 17. Bölge otoyol bakım işletme müdürlüğü bakım işletme şefliğinin arazisi, Medipol Vakfı’na 49 yıllığına kiralandı. Yol-İş ve Yapı Yol Sen sendikaları, kiralamanın hukuksuz olduğunu söyleyerek itiraz etmişti.

İstanbul trafiğinin ana arterlerinin üzerindeki en önemli bölgede bulunan Karayolları arazisi, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nün yapımı aşamasında şantiye olarak kullanıldı. Arazi, köprünün bitiminden sonra, trafiğe, kazalara, kar ve buz mücadelesi ile bakım, onarım işlerinde müdahale edebilmek amacıyla Karayolları şube şefliği olarak hizmet veriyordu. Yıllarca Karayollarının kullanımında olan arazi, 2009 yılında Milli Emlak'’a devredilmişti. Defterdarlık Anadolu Yakası Milli Emlak Dairesi de kamu yararı gördüğünü ileri sürerek yaklaşık 400 dönümlük bu araziyi 21 Ocak 2009'da Medipolitan Vakfına şartlı satış yolu ile 49 yıllığına kiraladı.

VAKFIN KURUCUSU FAHRETTİN KOCA

İstanbul Medipol Üniversitesinin kurucusu, Medipolitan Eğitim ve Sağlık Vakfı. Vakfın kurucusu ise Dr Fahrettin Koca. Vakfın diğer yönetim kurulu üyeleri, Prof Dr Naci Karacaoğlan, Prof. Dr. Ömer Ceran, Dr Tuncay Aksoy, Özer Koca ve Zeki Ağralı’dan oluşuyor. Fahrettin Koca’'nın yönetim kurulu başkanı olduğu vakıf ve şirketlerin İstanbul’'un dört bir yanında hastane ve projeleri bulunuyor.

ÖNCEKİ HABER

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu kimdir?

SONRAKİ HABER

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...