09 Temmuz 2018 21:10

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'ndeki ilk Çevre ve Şehircilik Bakanı olan Murat Kurum kimdir?

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

Murat Kurum, 1976'da Ankara'da doğdu.

Selçuk Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü'nden 1999'da mezun olan Kurum, 1999- 2005 arasında çeşitli özel kuruluşlarda çalıştı.

2005-2006 arasında TOKİ Ankara Uygulama Daire Başkanlığında Uzman olarak görev yapan Kurum, 2006-2009 yılları arasında TOKİ İstanbul Uygulama Daire Başkanlığı Avrupa Yakası Uygulama Şube Müdürlüğü, 2009-2012 arasında Toplu Konut İdaresi Başkanlığında uzmanlık görevlerini üstlendi.

2009 yılından bu yana, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) iştiraki olan Emlak Konut GYO AŞ'de Genel Müdürlük yapan Murat Kurum, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın açıkladığı kabinede Çevre ve Şehircilik Bakanlığına getirildi. (AA)

'Yargıda tartışılan konut satışı' haberini yapan muhabirin 23 yıl hapsi isteniyor

Yargıda Birlik Platformu üyeleri dahil, bazı hakim ve savcıların, Emlak Konut GYO'dan indirimli, lüks konut almalarına ilişkin haberi nedeniyle Cumhuriyet Gazetesi Muhabiri Canan Coşkun'a dava açıldı. 'Yargıda tartışılan konut satışı' haberini yapan muhabirin 23 yıl hapsi isteniyor.

 

Kanal İstanbul ile ilgili rant projeleri ortaya çıktı

TOKİ iştiraki Emlak Konut daha ÇED’i bile olmayan Kanal İstanbul’un çevresindeki konut projelerinin haritasına hazırlayıp reklam yapmaya başladı.

ÖNCEKİ HABER

Berat Albayrak kimdir?

SONRAKİ HABER

Dolar, Erdoğan'ın kabineyi açıklamasının ardından fırladı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa