09 Temmuz 2018 19:33

Kültür ve Turizm Bakanı olarak atanan Mehmet Ersoy kimdir?

Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde, Kültür ve Turizm Bakanlığına getirilen ETS Tur'un sahibi Mehmet Ersoy kimdir?

Fotoğraf: Evrim Aydın/AA

Paylaş

1968'de İstanbul'da doğan Mehmet Ersoy, İstanbul Alman Lisesinin ardından, İstanbul Üniversitesi İngilizce İşletme Bölümü'nden mezun oldu.

Turizm sektöründe 25 yılı aşkın bir geçmişe sahip Ersoy, ETS tur şirketi ve Max Royal otellerinin de sahibi. Mehmet Ersoy, 2012 yılında cruise sektörüne yatırım yaparak, Türkiye'nin tek cruise gemisi işletmecisi oldu.

Mehmet Ersoy, 9 Temmuz 2018'de, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinde Kültür ve Turizm Bakanı olarak yer aldı.

ETS TUR'U ARAYAN GAZETECİLER HAPSE GİRDİ, ETS TUR'UN SAHİBİ BAKAN OLDU

Cumhuriyet’in çizeri Musa Kart, ETS Tur’un, ByLock kulanıldığı söylenen telefonunu arayıp tatile gitmek istediği için dokuz ay hapis yatmıştı.

Yine Cumhuriyet Davası'nda yargılanan Cumhuriyet Yazarı ve Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Hakan Kara hakkında 'FETÖ' soruşturması yürütülen ETS turizmle görüştüğü iddialarına şöyle yanıt vermişti:

"Meğer ETS turizm şirketiyle ilgili bir FETÖ soruşturması sürdürülüyormuş. Hem de 2014'ten bu yana. ETS şirketi Türkiye'nin bilinen turizm şirketlerinden biridir. Cezaevinde yattığım 9 aylık süre boyunca neredeyse her akşam televizyondan ETS turizm şirketinin reklamlarını izledim. Neredeyse her hafta okuduğumuz gazetelerde tam sayfa ETS şirketinin reklamları yayınlandı.” Kara kanıt olarak da yanında getirdiği gazete küpürlerini mahkemeye sundu ve şöyle devam etti: ETS turizm şirketiyle telefon görüşmesi yaptığım doğrudur. 2015 yılında bebeğimizle rahat edelim diye 'bebek dostu' ucuz bir otel aradık. ETS turizmin web sayfasında bulduk. Şimdi bu suç mudur? Eğer bu şirket üzerinden rezervasyon yapmak, telefonla görüşmek suçsa, nasıl oluyor da gazetelerde sayfa sayfa reklamları yayınlanıyor? Bu şirketi hemen kapatmak gerekmez mi? Bu şirketin her yıl 600 bin kişiyle bağlantı kurduğu belirtiliyor. Şirket hakkında 2014 yılında bir soruşturmanın başlatıldığı söyleniyor. Her yıl 600bin kişi şirketle bağlantı kurduğuna göre 2014 dahil 2017'ye kadar 4 yıl geçti. Demek ki bugüne kadar 2.4 milyon kişi şirketi aramış. Demek ki 2.4 milyon kişi potansiyel suçlu durumunda." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Yargı da güvenlik de artık 'tek adam'da!

SONRAKİ HABER

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan kimdir?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...