09 Temmuz 2018 23:44
Son Güncellenme Tarihi: 09 Temmuz 2018 21:46

Ali İsmail Korkmaz katledilişinin 5. yılında anılıyor

Gezi eylemleri sırasında polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz anılıyor.

Fotoğraf: Facebook

Paylaş

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, bugün (10 Temmuz) doğum yeri olan Antakya’da düzenlenecek çeşitli etkinliklerle anılacak. ALİKEV de etkinliğe çağrı yaptı: “Ali’nin düşleri ve umutlarıyla umuda kucak açanları bekliyoruz”. Ali İsmail Korkmaz sosyal medyada da gece saatlerinde itibaren #AliİsmailKorkmaz etiketiyle ilk sıralara yükseldi. 

Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de polis ve esnaf tarafından dövülerek öldürülen 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz 2013'te hayatını kaybetmişti. Ali İsmail Korkmaz’ın ölümünün 5. yılı dolayısıyla doğum yeri olan Antakya’da Ali İsmail Korkmaz Vakfı (ALİKEV) tarafından çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

Anma etkinliği saat 18.00’de Ekinci Mezarlığı’ndaki Korkmaz’ın mezarı ziyaret edilerek başlayacak. Saat 20.00’de ise Sümerler Amfi Tiyatro’da gerçekleşecek anma etkinliğinde ALİKEV Müzik Topluluğu, Ozbi ve Gülce Duru sahne alacak.

‘5 YILDA ADALETSİZLİK VE HUKUKSUZLUK GÖRDÜK’

Evrensel'e konuşan Ali İsmail Korkmaz’ın ağabeyi Gürkan Korkmaz, “Bu 5 yılda adaletsizliği, hukuksuzluğu gördük” dedi. Korkmaz şunları söyledi: “Katiller dışarıda, serbest. Aleni bir şekilde cinayet işlendi. Ancak ciddi bir kamuoyu baskısına rağmen, kamera kayıtlarının, bilirkişi raporlarının, otopsi sonuçlarının burada kasten adam öldürme olduğunu ortaya koymasına rağmen katillerin basit cezalarla serbest kalması 5 yılda bizi çok üzdü.”

Ali İsmail adına ALİKEV’i kurduklarını anlatan Korkmaz, vakfın eğitim, spor, sanat gibi alanlarda önemli işler yaptıklarını kaydetti. Korkmaz, yapılacak anma etkinliklerine çağrı yaptı.

NE OLMUŞTU?-POLİS VE ELİ SOPALI KİŞİLERCE DÖVÜLEREK ÖLDÜRÜLMÜŞTÜ

19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz, 10 Temmuz 2013’te Eskişehir’de Gezi eylemlerine destek için yapılan yürüyüş sonrası polis ve sivil giyimli eli sopalı kişilerce dövülerek öldürüldü. 21 Ocak 2015’teki karar duruşmasında mahkeme Mevlüt Saldoğan’ı kasten insan öldürme suçundan sonuç ağır olduğu için 13 yıl hapis cezasıyla cezasına çarptırdı. Ancak "geleceğine etkisini" göz önünde bulundurarak cezayı 10 yıl 10 aya indirdi ve tutukluluk halinin devamına karar verdi. Tutuksuz sanık Polis Yalçın Akbulut 12 yıl hapis cezasına çarptırıldı, aynı gerekçeyle, 1/6 indirimle 10 yıl hapisle birlikte tutuklanmasına karar verildi. Fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu ve Muhammet Vatansever yaralama suçundan 6 yıl 8’er ay hapis cezasına çarptırıldı, tutukluluk hallerinin devamına karar verildi. Ebubekir Harlar’a 3 yıl 4 ay hapis cezası veren mahkeme, tutuklu kaldığı süreyi göz önüne alarak tahliyesine karar verdi. Polisler Şaban Gökpunar ve Hüseyin Engin’in delil yetersizliğinden beraatlerine karar verildi. Yargıtay 1’inci Ceza Dairesi hapis cezalarını onarken, Polis Memuru Hüseyin Engin ile Fırıncı Ebubekir Harlar hakkındaki kararı ise bozup yerel mahkemeye gönderdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

ODTÜ Medya Topluluğu'nun ekipmanlarına el koydular

SONRAKİ HABER

Kuş cennetini tehdit eden Çiğli Deresi'ndeki kirliliği göremediler

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa