Ali İsmail Korkmaz davasında karar açıklandı

Gezi eylemleri sırasında Eskişehir'de linç edilerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz davasında kararlar açıklandı. Korkmaz Ailesi karara tepki gösterdi.

05 Nisan 2017 06:53
Paylaş

Kayseri'de görülen Ali İsmail Korkmaz davasında Yargıtay'ın bozma kararından sonra mahkeme yeni kararını açıkladı. Daha önce "Basit yaralama" suçundan 3 yıl 4 ay hapis cezası alan fırıncı Ebubekir Harlar, bu kez "Kasten yaralama ile ölüme neden olmak" suçundan 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. İlk yargılamada beraat eden polis memuru Hüseyin Engin ise "Kasten basit yaralama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası aldı, ancak hükmün açıklanması geri bırakıldı. Yargıtay, sanık polis memurları Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezası ile fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever'in 6'şar yıl 8'er ay hapis cezalarını onamıştı. 

Bugün 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmada sanık Hüseyin Engin, Eskişehir 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinden, Ebubekir Harlar ise Konya'nın Yunak Ağır Ceza Mahkemesinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) yöntemiyle katıldı. 

Duruşmada Ebubekir Harlar, Yargıtay'ın bozma kararını kabul etmediğini belirterek, "Daha önceki kararın verilmesini istiyorum. Kararı mahkemenize bırakıyorum. Beraatımı istiyorum. Suçsuz olduğumu biliyorum" ifadelerini kullandı. 

Sanık Hüseyin Engin ise, "Yargıtay'ın bozma kararını kabul etmiyorum. Mahkemenin de bu karara uymamasını talep ediyorum. Beraatımı istiyorum" dedi. Baba Şahap Korkmaz ile anne Emel Korkmaz da, Yargıtay'ın kararına uyularak sanıkların cezalandırılmasını istedi.

'CANIMIZ BİR KEZ DAHA YANDI'

Mahkeme heyeti yaptığı yargılama sonucu sanık Ebubekir Harlar'a "Kasten yaralama ile ölüme neden olma" suçundan 6 yıl 8 ay, polis memuru Hüseyin Engin'e ise, "Kasten basit yaralama" suçundan 7 ay 15 gün hapis cezası verdi. Mahkeme Engin hakkındaki kararda, hükmün açıklanmasını geri bıraktı. 

Mahkeme sonrası konuşan Ali İsmail Korkmaz'ın annesi Emel Korkmaz, "Tekrar Kayseri'ye geldik. Bu acımız hep var. Canımız bir kere daha yandı" dedi. 

Baba Şahap Korkmaz da, "Adaletin düzgün işlemediğini, katillerin korunduğunu ve onlara sahip çıkıldığını gördük. Hiç denecek kadar cezalar verilerek bu insanlara sahip çıkıyorlar" diye konuştu.

2 POLİS VE 3 FIRINCININ CEZALARINI YARGITAY ONAMIŞTI

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, Eskişehir'deki Gezi direnişi sırasında Ali İsmail Korkmaz'ın ölümüne yol açtıkları gerekçesiyle Kayseri 3'üncü Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan polis memurları Mevlüt Saldoğan'a verilen 10 yıl 10 ay ve Yalçın Akbulut'a verilen 10 yıl hapis cezası ile fırıncılar İsmail Koyuncu, Ramazan Koyuncu, Muhammet Vatansever'e verilen 6'şar yıl 8'er ay hapis cezalarını onamıştı. 

Yargıtay 1'inci Ceza Dairesi, yaptığı yargılamada polis memuru Hüseyin Engin ile fırıncı Ebubekir Harlar hakkındaki kararı ise bozup, yerel mahkeme olan Kayseri 3'üncü Ağır ceza Mahkemesine göndermişti. (DHA)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Westbrook’tan triple-double rekoru

SONRAKİ HABER

Tüpraş'ta TİS tıkandı, işçiler iki saat iş bıraktı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...