Çepeçevre Yaşam: JES'ler Aydın'da hayatı yok ediyor

Çepeçevre Yaşam bu bölümde Germencik Alangüllü köyünde JES yakınındaki zeytin ve incir ağaçlarının kurumasını ve hayvan ölümlerini işledi.

05 Temmuz 2018 13:49
Paylaş

Germencik Alangüllü'de Jeotermal Enerji Santrali (JES) yakınındaki 1500 zeytin ve incir ağacı kurudu. Yörede hayvanlarda da sakat ve ölü doğum oranlarının büyük rakamlara ulaştığını ifade edilirken, Germencik İlçe Tarım'ın ağaç kurumaları ile ilgili "Hastalık" açıklamasını Zeytincilik Araştırma Enstitüsü yalanladı.  

Alangüllü’deki jeotermal santrale ait sıfır noktasından 1000 metre kadar uzak mesafedeki alanda, yaklaşık 250-300 dönümlük arazide yer alan 1500 kadar zeytin ve incir ağacı kurudu. Kurumuş incir ve zeytin ağaçlarının yer aldığı alandan sonraki 500 metrelik mesafede de zeytin ve incir ağaçlarında yaprakları sararmaya başladı.

Çiftçiler alanda var olan incir ve zeytin ağaç kurumaları dışında jeotermale yakın yeni ekilen incir ağaçlarının da 2-3 yıldır büyümediğini söylüyor. Alangüllü mezarlığında yer alan çam ağaçları da kururken, yörede hayvancılık yapanlar da JES'ler yüzünden onlarca hayvanlarının öldüğünü anlatıyor.

Özer Akdemir'in hazırlayıp sunduğu Çepeçevre Yaşam'ın bu bölümünde Germencik Alangüllü'de kuruyan incir ve zeytin ağaçlarının olduğu bölgede çiftçiler ve hayvancılık yapan yurttaşların görüşleri var. (EVRENSEL WEBTV)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İstanbul Caz Festivali devam ediyor

SONRAKİ HABER

Pülümür Vadisi’nde maden projesi iptal edildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...