04 Temmuz 2018 16:22

HDP, CHP ve İYİ Parti Adana Milletvekilleri mazbatalarını aldı

Adana Adliyesi'nde mazbatalarını alan HDP, CHP ve İYİ Parti Adana Milletvekilleri, halkın talepleri konusunda mücadele vereceklerini söylediler.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

HDP, CHP ve İYİ Parti Adana Milletvekilleri bugün mazbatalarını aldı. Adliye çıkışı konuşan HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, mazbatalarını alırken Türkiyedeki halkların, işçilerin, emeklilerin, kadınların, gençlerin üzerlerine ağır sorumluluk yüklediği belirterek "Demokrasi, hak ve hukuk, insan hakları için, adalet için mücadele görev ve sorumluluğu ile bu mazbatayı aldık" dedi.

HDP Adana Milletvekili Kemal Peköz, her alanda mücadeleleri sonucunda mazbatalarını aldıklarını belirterek "Biz mücadelenin sadece meclislerde sürdürülmediğini bilen bir hareketiz. Bu yüzden halkla birlikte mücadeleyi alanlarda daha fazla sürdürmeye çalışacağız. Mücadelemiz bir günlük bir mücadele değil. Yayılarak genişleterek devam edeceğiz" diye konuştu.

İYİ Parti Adana Milletvekili İsmail Koncuk da adliye çıkışı yaptığı açıklamada İYİ Parti Türkiyenin problemlerini çözme iddiası ve Türkiye’yi yönetme iddiası ile kurulmuş, merkeze oturmuş bir siyasal harekettir. Tüm imkansızlıklar içerisinde tüm engellemelere rağmen meclise girmemiz önemli"dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Av. Deman Güler: Çamdibi vakası ırkçılıkla mücadele için milat olmalı

SONRAKİ HABER

Bülent Tezcan: Gündemimizde kurultay yok

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa